Анастасія Кисіль

Фотографиня з Тернополя розповідає історії українців через світлини, які робить на кордоні (фото)

Через мистецтво фотографії Анастасія Зазуляк розповідає про Україну світові.

Уродженка Тернополя, фотографиня Анастасія Зазуляк зараз навчається та проживає у Польщі. Своїми світлинами вона  розповідає світу історії українців, які змушені через війну в країні їхати за кордон. Анастасія Зазуляк фотографує людей на кордоні з Польщею, а фоторепортажі публікує у соцмережах. 

Одна з серій світлин зроблена 8 березня і присвячена Альоні Іскос. На кордоні вона чекала маму, яка їхала з Харкова. Це місто України страждає від ворожих атак.

- Сім'я возз'єдналася. Мама Альони вкрай виснажена після 4-денної поїздки.  Вона тремтить… Альона забирає маму додому. До Нідерландів. Мама зараз в безпеці. Про неї піклуються, - пише Анастасія Зазуляк.

Наступний фоторепортаж про дівчат-підлітків з Рівненщини. Христина, якій 14, подорожує зі своєю зведеною сестрою  - 13-річною Анею.  Вони самі їдуть із Дубна до Єлени Гури, що в Польщі. Дівчата збираються залишитися у своїх родичів.

Дівчата не знають, чим вони будуть займатися в Польщі і як довго там залишаться.  Христина сказала, що хоче повернутися додому, як тільки стане безпечно, - розповідає Анастасія Зазуляк. 

Фото Анастасії Зазуляк

 



Вибір читачів за тиждень

Відео