Віра Олександрович

Гектар землі на Тарнавського у Тернополі продадуть з аукціону

Проект №209            на сесії міської ради довелося виставляти на розгляд депутатів – двічі. Навіть особисто міський голова мусив втрутитися – зібрати засідання голів фракцій, оголосивши перерву на 15 хвилин.  

У чому ж проблема? Питання «Про продаж на аукціоні права оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення площею 1 га за адресою вул. Ген. М.Тарнавського» представляв начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр (на сесії також йшлося про таке – читайте ТУТ). Спершу депутати «завалили» це рішення, але врешті дали 42 «за». Очевидно, аргументи Сергія Надала були дуже переконливими.

То що ж тепер буде? Рішення міської ради від 20.12.2016 р. за №7/13/151 «Про продаж на аукціоні права оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення площею 1 га за адресою вул. Ген. М.Тарнавського» визнали таким, що втратило чинність. Натомість цей шмат Тернополя отримав іншу долю: «Продати право оренди земельної ділянки… на земельних торгах у формі аукціону терміном на 10 років під будівництво групи багатоквартирних житлових будинків із вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та автостоянкою за адресою  вул. Ген. М.Тарнавського».

До речі, стартовий розмір річної орендної плати за користування тією землею - 89 550 грн.

Крок аукціону, за рішенням сесії, встановили у розмірі 0,5% від стартового розміру річної орендної плати за користування земельною ділянкою площею 1 га, тобто 447,75 грн.

Тож незабаром у засобах масової інформації з’явиться офіційне повідомлення про проведення торгів. Той, хто переможе, у місячний термін муситиме провести державну реєстрацію права на ту земельну ділянку.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео