Ростислав Фук

Глава УГКЦ Святослав освятив багатофункціональний центр в Зарваниці (фото)

У центрі організовуватимуть лекції для молоді та зустрічі з відомими діячами

З 16 по 19 травня у Марійському духовному центрі «Зарваниця»   відбулася 94 сесія Архиєрейського Синоду Української греко-католицької церкви, яку очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Про це повідомили у пресслужбі Марійського духовного центру Зарваниці.

Проходило засідання у новозбудованому багатофункціональному навчально-просвітницькому центрі. Першого дня Блаженніший Святослав освятив каплицю та благословив приміщення зведеного центру.  

Натхненником для будівництва унікального центру став митрополит Андрей Шептицький, який завжди дбав про належну освіту для української молоді. Чимало коштів митрополит Андрей вкладав у освітні програми, організував близько 100 експериментальних сільських шкіл з садівництва та городництва на Галичині, Прикарпатті й Волині, - йдеться в повідомленні.

У багатофункціональному центрі організовуватимуть вишколи для молоді, школу молодого лідера, курси для катехітів, реколекції для різних молодіжних організацій, освітян, держслужбовців та спеціалістів інших сфер діяльності, проводитимуть зустрічі з відомими діячами.

У майбутньому тут організовуватимуть лекції з аграрного туризму, сільськогосподарського менеджменту та страхування, відновлювальної енергетики, кооперації й інших сучасних напрямів. Проводитимуть також зустрічі з провідними спеціалістами, які ознайомлюватимуть з новими методами виробництва продукції. Окремо планується організувати реабілітаційні курси для військовослужбовців та учасників бойових дій.

18 травня, у Всесвітній день вишиванки, єпископи Архиєрейського Синоду, священники Марійського духовного центру  та семінаристи Тернопільської вищої духовної семінарії ім. патріарха Йосифа Сліпого долучилися до Всеукраїнської акції та одягли вишиті сорочки, які є особливою ознакою нашої національної ідентичності та об’єднують всіх українців у час випробування, - кажуть у пресслужбі духовного центру.

Фото Марійського духовного центру Зарваниці

Вибір читачів за тиждень

Відео