Ростислав Фук

Тернопільській міськраді продали неякісні спальні мішки за 12 мільйонів: за продавця взалася поліція

Ще 16 листопада 2022 року підприємство перемогло у тендері міської ради

Заволодіння, розтрату та відмивання майна, одержаних злочинним шляхом, інкримінують тернопільські слідчі керівнику одного із товариств Києва. Фігурант своїми діями завдав місцевому бюджету Тернополя збитки на суму у понад 12 мільйонів гривень, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

У ході досудового розслідування правоохоронці спільно з працівниками СБУ встановили, що ще 16 листопада 2022 року підприємство перемогло у тендері міської ради Тернополя із закупівлі спальних мішків відповідно до Програми захисту населення і території Тернопільської міської територіальної громади. Відповідно до умов договору підприємство зобов'язувалося надати 4500 спальних мішків.

Проте товар, який передав 33-річний житель Києва, не відповідав зазначеним вимогам. Не було на нього й сертифікату якості, а їхня вартість виявилася втричі нижчою, сплаченою міською радою. Як з'ясувалося, підприємство було зареєстроване фактично за пʼять днів до укладення свого першого договору з бюджетною організацією. Крім того, вказане підприємство не мало у своєму використанні виробничих можливостей, які б дозволяли пошиття текстильних виробів, керівник замовив виготовлення спальних мішків у швейної фабрики із Закарпаття, яка спеціалізується на пошитті меблів, – йдеться в повідомленні.

Керівнику приватного підприємства слідчі поліції оголосили підозру за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та частиною 2 статті 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська окружна прокуратура. Триває слідство.

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео