Орест Сарматський

Голодна коза з'їла близько $1000 (Агро-новини)

чер1906

Житель індійського села забув погодувати козу і вона з'їла майже всі гроші, відкладені на покупку цегли для господарства.

Цей випадок стався з фермером з села в індійському штаті Уттар-Прадеш, повідомляє Agroreview.

1903
1903

Чоловік склав 66 тисяч рупій в кишеню, щоб на них потім купити цегли, однак, думаючи про прибудову, чоловік забув погодувати козу. Поки фермер приймав водні процедури у ванні, голодна тварина з'їла 31 купюру загальною сумою в 62 тисячі рупій (близько $962).

Вчені виявили «мозок» у рослин

Вчені з Університету Бірмінгема довели, що у рослин є група клітин, яка функціонує як «мозок» для ембріонів рослин.

Як пояснюється у дослідженні, опублікованому в Proceedings of the National Academy of Sciences, ця група клітин здатна оцінити стан навколишнього середовища, щоб диктувати, коли насіння проросте.

«Рішення рослини проростати є ключовим процесом, яке воно здійснює протягом свого життя. Якщо це занадто рано, рослина може бути пошкоджена суворими зимовими умовами; якщо занадто пізно, її можуть «перемогти» інші, більш скоростиглі рослини», — пояснюється у публікації.

Вчені показали, що «центр прийняття рішень» у рослини Arabidopsis містить два типи клітин: один пропагує спокій насіння, а інший сприяє проростанню. Ці дві групи клітин взаємодіють один з одним шляхом переміщення гормонів, що, як вказується у дослідженні, є аналогічним механізмом, яким керується мозок людини при прийнятті рішення, рухатися далі, чи ні.

1901
1901

У дослідженні було використане математичне моделювання, щоб показати, що комунікація між розділеними групами клітин контролює чутливість рослини до навколишнього середовища. Вчені використали мутантну рослину, в якій клітини більш хімічно пов'язані між собою, щоб показати, що час проростання залежить від внутрішніх сигналів.

«Модель також передбачила, що насіння краще проростає за умови коливання температур, ніж при постійній температурі», — йдеться у дослідженні.

Українським аграріями запропонували стежити за полями з космосу

Компанія Planet днями презентувала у Посольстві США передові можливості використання супутникових знімків, які дозволять українським аграріям встановити щоденний глобальний контроль над станом рослин та земельним фондом.

Про це повідомляється на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства.

Віце-президент з розвитку бізнесу компанії Planet Джон Олрікс представив революційний підхід Planet до космічного моніторингу.

1902
1902

Зокрема, було презентовано передові можливості використання супутникових знімків компанії Planet в різних країнах та технічні рішення, які допомагають збільшити ефективність в управлінні сільськогосподарськими підприємствами.

У свою чергу українською стороною було представлено огляд еволюції українського ринку щодо супутникового агромоніторингу, зокрема, можливості, які тепер доступні українським сільськогосподарським компаніям завдяки технології Planet.

Вибір читачів за тиждень

Відео