Пиріжки з калиною: рецепт незвичного поєднання
Шеф-кухар Євген Клопотенко приготував пиріжки з калиною, поділившись рецептом у TikTok
Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко вкотре здивував незвичним рецептом. Він розповів як приготувати пиріжки із калиною на своїй TikTok-сторінці.
Для приготування пиріжків потрібно 11 інгредієнтів, включаючи борошно, цукор, дріжджі, молоко та калину.
Інгредієнти:
- борошно – 400 грамів;
- цукор – 30 грамів;
- дріжджі пресовані – 15 грамів;
- молоко – 250 мілілітрів;
- яйце – 1 штука;
- олія – 50 мілілітрів;
- сіль – 1/3 чайної ложки;
- калина – 200 грамів;
- цукор – 50 грамів;
- ванільний цукор – 10 грамів;
- яйце (жовток) для змащування – 1 штука.
Спосіб приготування:
- у мисці змішайте дріжджі, цукор, тепле молоко і дрібку солі;
- додайте яйце, олію, потім – борошно. Замісіть тісто, накрийте рушничок та залиште на 40 хвилин у теплому місці;
- калину змішайте зі звичайним цукром та з ванільним;
- далі розділіть тісто на 10 кульок та кожну розкачайте скалкою;
- у кожне розкачане коло покладіть 1 столову ложку калини та зліпіть пиріжок;
- готові булочки покладіть на деко та залиште на 20 хвилин;
- далі змастіть жовтком та залиште ще на 5 хвилин;
- останній крок – випікання. Найкраще це робити у розігрітій духовці при температурі 180 градусів, упродовж 30 – 35 хвилин.
Відео з TikTok-сторінки Євгена Клопотенка