Оксана Мацьопа

Пиріжки з калиною: рецепт незвичного поєднання

Шеф-кухар Євген Клопотенко приготував пиріжки з калиною, поділившись рецептом у TikTok

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко вкотре здивував незвичним рецептом. Він розповів як приготувати пиріжки із калиною на своїй TikTok-сторінці.

Для приготування пиріжків потрібно 11 інгредієнтів, включаючи борошно, цукор, дріжджі, молоко та калину.

Інгредієнти:

  • борошно – 400 грамів;
  • цукор – 30 грамів;
  • дріжджі пресовані – 15 грамів;
  • молоко – 250 мілілітрів;
  • яйце – 1 штука;
  • олія – 50 мілілітрів;
  • сіль – 1/3 чайної ложки;
  • калина – 200 грамів;
  • цукор – 50 грамів;
  • ванільний цукор – 10 грамів;
  • яйце (жовток) для змащування – 1 штука.

Спосіб приготування:

  • у мисці змішайте дріжджі, цукор, тепле молоко і дрібку солі;
  • додайте яйце, олію, потім – борошно. Замісіть тісто, накрийте рушничок та залиште на 40 хвилин у теплому місці;
  • калину змішайте зі звичайним цукром та з ванільним;
  • далі розділіть тісто на 10 кульок та кожну розкачайте скалкою;
  • у кожне розкачане коло покладіть 1 столову ложку калини та зліпіть пиріжок;
  • готові булочки покладіть на деко та залиште на 20 хвилин;
  • далі змастіть жовтком та залиште ще на 5 хвилин;
  • останній крок – випікання. Найкраще це робити у розігрітій духовці при температурі 180 градусів, упродовж 30 – 35 хвилин. 

Відео з TikTok-сторінки Євгена Клопотенка

Вибір читачів за тиждень

Відео