Голова Чортківської ОТГ: тим, хто хоче відкрити власну справу – готові допомогти фінансово

DSC_0358

У неділю, 27 грудня, голова Чортківської міської територіальної громади Володимир Шматько спільно із членами своєї команди зустрівся із громадою села Пастуше. Разом із активом села керівництво громади дискутувало щодо розвитку села.

- Ми з командою сьогодні презентуємо вам детальний фінансовий звіт щодо бюджету вашого села, розповімо, скільки податків збирає Пастуше, хто є головним платником податків. Друге – давайте разом з вами вирішувати, як і на що раціонально використовувати кошти.  Наше спільне завдання – оживити життя у селі, – розпочав діалог Володимир Шматько.

Бібліотека: «Погодьтесь, що старі радянські нецікаві бібліотеки, які є і у місті, і у селах громади потребують суттєвої реорганізації.  Вони точно непотрібні в такому вигляді, як вони зараз є по одній головній причині – туди не ходять ні дорослі, ні діти. Тож для кого вона існує? Із ваших же податків ми платимо зарплату бібліотекарю, опалюємо порожнє приміщення, так точно не може тривати далі. Бібліотеку слід ефективно трансформувати! Потрібно разом придумати таку модель бібліотеки, до якої пішли би діти. Це домашнє завдання як для влади, так і для жителів громади».

Благоустрій: «Одне з пріоритетних завдань – збільшувати у селі кількість вуличного освітлення. Також ми зобов’язані навести порядок зі сміттям, ліквідувати незаконні стихійні сміттєзвалища та запровадимо планово-подвірну систему збору ТПВ, коли всі матимуть персональні сміттєві бачки та платитимуть лише за те сміття, який продукують».

Стимулювання створення фермерських господарств: «У бюджеті громади на 2021 рік ми передбачили кошти для стимулювання створення нових робочих місць у селах, відкриття фермерських господарств. Можливо, хтось хоче розпочати власну справу, для прикладу, щось вирощувати на власній чи орендованій земельній ділянці, але не має стартового капіталу. Ми готові із бюджету без відсотків позичити на певний період часу необхідну суму. Головне, щоб у селі ставало все більше працюючих людей!».

Соціальна допомога: «Ми точно будемо, як і у Чорткові, виділяти кошти на лікування жителів села, котрі потребують дороговартісного лікування чи котрі потрапили у важкі екстрені життєві обставини».

DSC_0365
DSC_0365

DSC_0354
DSC_0354

DSC_0361
DSC_0361

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео