Голова Тернопільської облради виграв суд у телеканалу 1+1

208241924_3903381243093819_8920742426514841862_n (Copy)

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко виграв суд у Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанії «Студія 1+1», іноземного підприємства «1+1 Продакшн» про захист честі, гідності і ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

У прямому ефірі телеканалу «1+1» 8-го червня 2019 року вийшов випуск телепередачі програми журналістських розслідувань «Гроші», який містив сюжет кореспондентки телеканалу із недостовірною інформацією щодо Михайла Головка. У сюжеті, у минулому народного депутата України, звинуватили у зловживанні депутатським мандатом, неправомірних діях та вчиненні корупційних злочинів.

- «Гроші» в особі Олександра Дубінського необґрунтовано звинувачували мене у зловживанні правом на подання депутатських запитів, до того ж стверджуючи про факти отримання неправомірної вигоди, - розповідає Михайло Головко. - Водночас, значну кількість моїх запитів було дуже просто пояснити, адже протягом двох каденцій у Верховній Раді України я активно проводив зустрічі з виборцями та реагував на усі звернення громадян.

Після виходу програми Михайло Головко подав позов до Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанії «Студія 1+1» та іноземного підприємства «1+1 Продакшн» спростувати оціночні судження так як вони не були підкріплені жодними фактами чи документами і були лише приводом зіпсувати репутацію народного депутата.

Судова тяганина тривала протягом двох років і вже 9 червня цього року, Шевченківський районний суд міста Львова ухвалив рішення задовольнити позов Михайла Головка та зобов’язав телеканал «1+1» спростувати недостовірну інформацію, яку було поширено в ефірі телепередачі «Гроші» та визнати поширену інформацію такою, яка порушує честь, гідність та ділову репутацію.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео