Голову Тернопільської ОДА можуть звільнити за популізм?

90940501_2293566737413565_5482971699798343680_o-960x480

Ситуація з коронавірусом в Тернопільській області виходить з-під контролю. Найбільшу частку вини, звісно, треба покласти на самих людей, які нехтують елементарними правилами гігієни та безпеки.

Але є і відповідальність обласної влади.

В першу чергу, за невміння організувати процес забезпечення всім необхідним лікарів та лікарень. А по-друге, за популістські рішення, які нічого, крім насмішок не викликають, йдеться на vkursi.te.ua.

Те, що голова Тернопільської ОДА змінився, помітно відразу – поменшало кількість його відеозвернень. Чи йому нарешті сказали, що він не Зеленський, чи сам помудрішав та зрозумів, що звернення не лікують. А можливо, навчило саме життя, коли Тернопільщина вийшла мало не на перше місце за кількістю підтверджених людей з коронавірусом, а від допомоги великого бізнесу Володимир Труш відмовився в перший день своєї роботи.

Але рішення, які прийняті за дорученням голови ОДА, треба комусь виконувати. Особливо ті, які важко виконати. Може, саме тому, Тернопільська обласна державна адміністрація не спішить звітувати, як «особи, які прибувають в область, повинні бути забезпечені новим одягом, а вжитий – дезінфікувати». Невідомо також, хто це має робити і за чий рахунок.

Досі влада мовчить і про «пошиття масок для індивідуального захисту осіб від інфекцій». Здебільшого саме волонтери звітують про подібну роботу. Так само і щодо «транспортування медичних працівників до закладів охорони здоров’я, в тому числі установ, що розташовані в районах області».

Це все потрібне, але через невміння організувати сам процес, голова ОДА уподібнюється до свого попередника, якого саме через ситуацію з коронавірусом і звільнили. Але тоді не було смертей…

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео