Дарія Шевченко

Господині Залозецької громади організували пряникову пекарню та готують для захисників

У кожному селі Залозецької громади печуть печиво на передову - для військових і для людей, які не змогли евакуюватись і залишились під обстрілами без харчів.

З початку війни жителі села Гаї-Розтоцькі одразу ж стали до лав волонтерів. Вони плели маскувальні сітки, передавали необхідні речі на передову, а згодом – долучились до приготування випічки і тепер працюють, як конвеєр. Поміж уроками вчителі печуть в їдальні пряники, під час праці моляться, слухають і співають патріотичні пісні.

Кожен українець нині вносить свою лепту в боротьбу проти ворога. Ми вже налагодили конвеєр. Поміж уроками вчителі печуть в їдальні пряники. Під час праці моляться, слухають патріотичні пісні. Якщо сидіти вдома і тільки думати про жахи цієї війни, то можна занепасти духом, а спільна праця підтримує і додає віри, - зазначив директор Гає-Розтоцького НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - дошкільний навчальний заклад» ім. Казимира Патриляка Ігор Бенцал.

Організували пряникову пекарню! - усміхається вчителька фізичного виховання Галина Курілова. - Вирізаємо печиво у формі сердечок - вкладаємо любов! Багато наших земляків - на фронті, тому наша допомога потрібна. Мій рідний брат разом із товаришами пішов добровольцем захищати Україну. Мій дядько воює, двоюрідний брат. Молимося за наших захисників. 

Усю випічку господині передають до Координаційного штабу підтримки оборони України, де волонтери сортують смаколики у продуктові набори та доставляють в інші області на передову. 

Дякуємо за колосальну працю! У цей важкий час війни робимо те, що можемо для України. За місяць Координаційний штаб підтримки оборони України разом із Міністерством аграрної політики та продовольства і Міністерством соціальної політики сформували 250 тисяч продуктових наборів і відправили їх на передову. Крупи, цукор, олію, макарони нам постачають аграрії і товаровиробники, а печиво - це праця рук наших господинь! Щиро заохочуємо продовжувати пекти сухе печиво аж до перемоги, - звернулася до мешканок Гаїв Розтоцьких координаторка штабу Уляна Хом'як.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео