Тамара Коблик

Грабували, підливаючи ліки в напої: на Тернопільщині судитимуть учасників злочинної групи (фото)

Чоловіки входили в довіру до людей поблизу залізничних та автовокзалів, закладів відпочинку, пропонували їм випивку, в яку підмішували медичний препарат

Поліція завершила досудове розслідування та направила до суду обвинувальний акт щодо 4 учасників злочинної групи, які нападали на людей з метою заволодіння чужим майном на території Тернопільської області. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

В ході досудового розслідування, яке здійснювалося під процесуальним керівництвом прокуратури області, поліцейські встановили, що четверо чоловіків зорганізувались в групу, аби вчиняти розбої. Кожен з її учасників виконував чітко поставленні завдання.

 

Чоловіки знаходили людей поблизу залізничних та автовокзалів, закладів відпочинку. Увійшовши в довіру, пропонували їм випивку, в яку підмішували медичний препарат. Коли ж потерпілий під дією засобу ставав безпорадним або втрачав свідомість – його обкрадали.


Від злочинних дій потерпіли 9 осіб. Зловмисники викрадали мобільні телефони, готівку та інші цінні речі. У двох потерпілих їм вдалося зняти кошти з банківських карток. За кілька місяців підозрювані злочинним шляхом заробили майже пів мільйона гривень.

Нагадаємо, працівники поліції затримали групу у листопаді 2021 року. Під час обшуків правоохоронці вилучили у них лікарські препарати, транспортні засоби, мобільні телефони.



Слідчі повідомили фігурантам групи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2, а також частиною 4 статті 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування кримінального провадження завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Фото пресслужби Національної поліції України

Вибір читачів за тиждень

Відео