Віра Олександрович

Громади Тернопільщини вже знають, де будуть їхні гроші з 3 січня

Увага

Нові рахунки для об’єднаних територіальних громад, або ОТГ Тернопільщини будуть діяти вже із 3 січня 2019 р.

Як пояснили у Головному управлінні ДФС у Тернопільській області, відкрили бюджетні рахунки саме для зарахування надходжень до новоутворених об’єднаних територіальних громад Тернопільської області.

– У зв’язку із об’єднанням у 2018 році громад сіл, селищ і міст відкрили рахунки для зарахування надходжень до ОТГ, згідно із переліком видів надходжень і рівнів бюджетів для відкриття рахунків із обліку надходжень до місцевих бюджетів, – пояснюють у податковій. При цьому зазначимо, у зв’язку із об’єднанням у 2018-му територіальних громад сіл, селищ, міст, рахунки для зарахування надходжень будуть відкриті лише для центрів об’єднаних територіальних громад, а в громадах, які увійшли до складу ОТГ, із 03.01.2019 року рахунки закриють.

Отже, від завтра вводять у дію рахунки для зарахування надходжень до ОТГ лише за кодами класифікації доходів бюджету, що були передбачені у рішеннях про місцеві бюджети на 2018 рік та інформації органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, отриманої у 2018-му.

– Надалі рахунки до відкриватимуть згідно із рішенням про місцеві бюджети об’єднаних територіальних громад на 2019 рік та інформацією органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, отриманою у 2019-му, – уточнюють у податковій.

Крім того, сьогодні, 2 січня 2019 року:

- рахунки для зарахування надходжень територіальних громад сіл, селищ, міст, що увійшли до складу новоутворених об’єднаних територіальних громад, закриють;

- картотеку висновків на повернення помилково та /або надміру зарахованих коштів, контроль за справлянням яких поклали на органи Державної фіскальної служби України, щодо територій, рахунки яких закривають, повернуть;

- картотеку на повернення помилково або надміру зарахованих коштів, контроль за справлянням яких поклали на інші органи, що контролюють справляння надходжень бюджету, щодо територій, рахунки за якими закривають, переформувати із нових рахунків на залишки неповернутих коштів.

До речі, тут можна ознайомитися з повним Переліком рахунків для зарахування надходжень до новоутворених об’єднаних територіальних громад, що будуть використовуватися у 2019 році.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео