Група тернопільських капеланів завершила великодню духовну місію у зоні бойових дій (фото)
Ректор Марійського духовного центру «Зарваниця» о. Володимир Фірман та декан Зарваницький о. Володимир Топоровський здійснили цими днями великодню духовну місію у зоні бойових дій.
– Отці відвідали 12 місць дислокації українських військових з околицях Луганської та Донецької областей, щоб напередодні великого празника Воскресіння Господнього уділити Святу Тайну Сповіді та Святого Причастя, виставити Плащаницю, освятити для захисників України великодні страви, відправити богослужіння, – повідомили у пресслужбі Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.
Допомагав священникам семінарист Тарас Зрайчик.
– У цій дні ми приділили особливу увагу уділенню Святих Тайн та духовній підтримці військових, – розповідає о. Володимир Фірман. – Десятки військових приступили до Святої Тайни Сповіді і причастилися. Вони найбільше цього потребують, адже несуть велику відповідальність захисту нашої Батьківщини.
Отець Володимир відзначив, що військові отримали декілька тон продуктів, серед яких: вареники, яйця, паски, м'ясні вироби та консервовані овочі, солодощі. Продукти зібрано старанням архиєпископа і митрополита Василія Семенюка, священників та жертводавців.
– Воїни особливо подякували жінкам-господиням та семінаристам, які напередодні місії виготовили тисячі вареників, – додає о. Володимир Фірман. – Вареники, що виготовлені з любов’ю, – це їх улюблена страва, через яку вони відчувають особливу увагу до себе та тепло рідного дому».
У пресслужбі кажуть, що цьогоріч дві групи капеланів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії привели духовну місію у зоні бойових дій: першу групу очолював єпископ-помічник Теодор Мартинюк, до другої зголосилися ректор Марійського духовного центру «Зарваниця» о. Володимир Фірман та декан Зарваницький о. Володимир Топоровський.
Нагадаємо, що священники та віряни Тернопільщини передали військовим на передову понад 2 тонни продуктів та великодніх страв.
Фото пресслужби Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ