Тетяна Бакай

«Хочемо привернути увагу до подій на фронті»: тернопільські волонтерки знялися у спецпроєкті, щоб зібрати кошти на дрони (відео)

Дрони, які вдається придбати, жінки передають у військові бригади, де служать їхні чоловіки 

Проєкт “Шануймо коріння минулого, бережімо майбутнього цвіт” започаткували тернопільські волонтерки до Дня захисників і захисниць України, Дня козацтва та свята Покрови. Шестеро жінок, чоловіки яких несуть службу у лавах ЗСУ, зорганізувались та  кожна на своїй сторінці відкрила збір на FPV-дрони. Для того, щоб привернути увагу до збору, волонтерки знялися у спецпроєкті в давньому українському вбранні, а у руках кожної – дрон. 

Дрони – це сучасність, а народний стрій – минуле. І таким чином хочеться нагадати, що Україна споконвіків бореться за свою незалежність. Кожна з нас вже відносно довго веде свою волонтерську діяльність і самостійно збирає на дрони. Конкретної суми у нас немає, особисто я відкрила збір на 100 дронів, і він вже добігає завершення. Але саме цей проєкт має на меті привернути увагу людей до подій на фронті та показати їм, що війна триває і ми не можемо про це забувати, – розповіла Терену одна з учасниць проєкту, волонтерка Богдана Барва. 

Долучились до спецпроєкту шестеро волонтерок: організаторка Василина Новосад, а також Марія Процюк, Ірина Шпак, Оля Гумен, Олеся Морозюк, Богдана Барва. Безкоштовну фотосесію жінкам зробила франківська фотографиня, яка помітила їх у соцмережах. 

Долучились до спецпроєкту шестеро волонтерок

Волонтерки наголошують, що потреби на фронті постійно збільшується, а відтак активність не повинна падати, адже ми надійний тил для наших захисників. Посилання на збір можна знайти на фейсбук-сторінках кожної із волонтерок. Дрони, які вдається придбати, жінки передають у військові бригади нашої області, зокрема туди, де служать їхні чоловіки. 

Запрошуємо кожного свідомого українця долучитися до спільного збору на FPV-дрони для порятунку життя нашого цвіту, кращих синів та дочок України, які стали на захист Батьківщини, – наголошує Богдана Барва. 

Читайте також: «Мене мотивує мрія про перемогу»: історія волонтерки з Тернопільщини, чоловік якої захищає Україну

«Намагаємось зберегти кожне життя»: волонтерка з Тернопільщини організувала виробництво нош для бійців

Фото надані Богданою Барвою

Вибір читачів за тиждень

Відео