Ростислав Фук

Хотів автомобіль зі США: тернополянин втратив 3 тисячі доларів

В одному з месенджерів чоловік знайшов групу, яка нібито займалася доставкою автомобілів з-за кордону

Житель Тернополя перерахував понад 3 тисячі доларів незнайомцям, які пообіцяли йому допомогти пригнати машину з Америки. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Як встановили правоохоронці, тернополянин в одному з месенджерів знайшов групу, яка нібито займалася доставкою автомобілів з-за кордону. Зв’язався з адміністраторами спільноти. Обговоривши з ними умови, перекинув їм завдаток за послуги.

Аферисти декілька місяців годували обіцянками замовника і видурювали у нього гроші. Загальна сума, яку перерахував зловмисникам потерпілий, – понад 3 тисячі доларів. Проте продавці своїх обіцянок не виконали і кошти не провернули, – йдеться в повідомленні.

За даним фактом розпочали кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Тривають оперативно-розшукові заходи..

Поліцейські звертаються до жителів області не довіряти незнайомцям та не вестися на сумнівні пропозиції, а тим паче, коли мова йде про гроші. Користуйтеся послугами лише перевірених продавців та компаній. Вони допоможуть вибрати машину під ваші вимоги. У жодному разі не перераховувати кошти наперед незнайомцям. Розраховуйтеся за товар лише тоді, як отримаєте й особисто оглянете його, – кажуть правоохоронці.

Фото стокове

Вибір читачів за тиждень

Відео