Хто на Тернопільщині у жовтні отримає 2,5 млн євро?

transkordon

До 2,5 млн € пропонують конкурсантам програми Польща-Білорусь-Україна

      Залучити від 100 тисяч до 2,5 мільйонів євро зможуть конкурсанти Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна, фінансованої ЄС, повідомляє «ЧаРівне».

     Новий етап Програми розпочинається вже з 11 жовтня.

     Про це розповіли експерти представництва Програми під час фотовиставки у Рівному, приуроченій святкуванню Дню Європейської Співпраці-2016.

     Проекти можуть подавати неприбуткові організації - органи влади, бюджетні та громадські організації. Серед пріоритетів – соціальні послуги, заходи з охорони здоров’я, охорони культурної та природної спадщини та ін. Так, проекти можуть фінансуватися на 90% з Євросоюзу, а 10% мають надати партнери.

     Аби отримати європейський грант, необхідно розробити транскордонний проект, що втілюватиметься представниками трьох країн.

     Програма Польща-Білорусь-Україна охоплює Львівську, Рівненську, Волинську, Закарпатську, Тернопільську та Івано-Франківську області України. Крім того, залучені Підкарпатське, Подляське, Любельське, Мазовецьке воєводства Польщі, а також Гродненська, Брестська, Мінська та Гомельська області Білорусі.

     Перший конкурс проектних заявок триватиме з 11 жовтня до 31 грудня 2016 року, загальний бюджет якого - 80,17 мільйонів євро.

- Ця Програма – це хороша можливість покращити співпрацю між трьома країнами та реалізувати суспільно важливі проекти. Водночас, це шанс розвинути регіон, так і поліпшити як життя людей. Надіюсь, що Рівненська область достойно представить свої напрацювання, - зазначила заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

     Загалом планується провести два конкурси для звичайних проектів і один для малих проектів. Загальний бюджет всіх трьох конкурсів становить понад 116 мільйонів євро.

     З 2014 року у рамках Програми вже було реалізовано 117 проектів, що підвищували рівень життя на прикордонних територіях Польщі, України та Білорусі.

Фото – відкриті мережі

Вибір читачів за тиждень

Відео