Віра Олександрович

Найбільше товару на Тернопілля везуть із Євросоюзу

yevrosoyuz

Загальний товарообіг Тернопілля, порівняно із попереднім звітним періодом минулого року, збільшився на 10% і тепер становить 356,6 млн дол. США.

     Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області (докладно про роботу Тернопільської митниці читайте ТУТ і ТУТприм.).

Зокрема, імпорт від початку року сягнув 181,4 млн дол. США і збільшився на 16%, натомість експорт – 175,2 млн дол. США, тобто збільшився на 5%, - уточнили на митниці. – Лише у серпні цього року загальний товарообіг склав 55,3 млн дол. США.

     Оформили за цей час 14 тисяч 394 митних декларації: 5 723 - імпортних, 5 609 - експортних і 3 062 - інших). Це - на 19% більше, ніж за аналогічний період 2015 року. Водночас оформили 352,2 тис. тонн вантажів, у тому числі: 77,6 тис. тонн - імпортних і 274,6 тис. тонн – експортних

Це загалом - на 21% більше, ніж протягом аналогічного періоду минулого року, - констатують фахівці.

     Зовнішньоекономічні операції підприємці та фірми проводили із торговельними партнерами із 67 країн світу: Польща, Німеччина,Білорусія, Великобританія, Італія та ін. Найбільше товарів (за вартістю – прим.) в область надійшло з країн Європейського співтовариства: Польщі, Німеччини, Великобританії, Італії та Швейцарії. Водночас експортували товари переважно до Польщі, Італії, Нідерландів, Німеччини, Румунії, Литви та до країн-учасниць Співдружності Незалежних Держав (Білорусі, Молдови і Росії – прим.).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео