Анастасія Кисіль

Художниця зі Слов’янська розмальовує патріотичні кухонні дощечки для благодійних ярмарків (фото)

Тетяна Феофанова, яка з родиною переїхала на Тернопільщину, вирішила своєю творчістю допомагати захисникам. Кухонні дощечки з її малюнками радістю купують на благодійних ярмарках

Оригінальні кухонні дощечки у патріотичному стилі розмальовує художниця Тетяна Феофанова. Зараз жінка живе на Тернопільщині, куди з родиною переїхала зі Слов’янська, рятуючись від війни. 

Тетяна, яка все життя малювала, вирішила не сидіти, склавши руки, а допомагати своєю творчістю захисникам. Вона прикрашає малюнками в українському стилі кухонні дощечки, які потім відправляють на ярмарок у Великобританію, а виручені кошти підуть на потреби ЗСУ. 

Малювання - мій порятунок. Я дуже люблю цим займатися. Коли розмальовую дощечки, є відчуття, що хоча б якоюсь краплинкою я можу допомогти, - розповідає Терену Тетяна Феофанова.

У Слов’янську жінка розмальовувала посуд. Цим заробляла на прожиття. Тепер з малювання на дощечках прибутку немає, але таким чином вона приносить користь нашим захисникам. Наприклад, за виручені кошти з попереднього ярмарку організаторам вдалося придбати декілька павербанків, які заряджаються від сонця, незалежні від електрики та можуть служити ліхтарем.

Тетяна Феофанова разом з донькою Євгенією волонтерять у Тернополі

Звичайні дерев’яні дощечки, на яких малює Тетяна, її донька купує на ринку у Тернополі. 

Зараз ми шукаємо посередників, у яких могли б купувати дешевше ці дощечки, - каже художниця. 

На дощечки Тетяна попередньо наносить клей ПВА, далі малює на них акриловою фарбою і зверху покриває лаком.

Найбільше я люблю малювати квіти, це легко мені вдається. Багато просять зобразити українок, а з портретами не так просто,  - розповідає художниця.

Розмальованими дощечками можна користуватися за призначенням

До речі, розмальовану дощечку можна використовувати не лише як прикрасу для кухні, а й призначенням. 

Дощечкою можна користуватися, тільки обережно. Вона миється, але без грубого тертя та не в посудомийці. Одна сторона дощечки вільна і без лаку, а інша розмальована, - каже Тетяна.

До слова, свої дощечки Тетяна віддає для «Бандерольок перемоги», які формують волонтери у Тернополі. Туди складають вироби ручної роботи з українською символікою. Усе потім відправляють на ярмарок у Великобританію

Тетяна Феофанова також малює олівцями

Фото надані Тетяною Феофановою

Вибір читачів за тиждень

Відео