Олена Чепіль

Художник з Португалії написав картину, на якій зображений портрет полеглого героя з Тернопільщини (фото)

Україну підтримують з всіх куточків світу, кожен як вміє

Художник з Португалії, аби підтримати нашу країну та всіх захисників, які віддали своє життя за неньку, намалював олійним живописом портрет полеглого воїна з Бережан Віталія Скакуна.

Герой Віталій та ворог країни

– Моя сердечна молитва до Бога з проханням про мир. Представляють дві сили на олійному живописі: Путін проти миру та Скакун Віталій, який віддав душу, щоб зберегти рідну землю, – написав у соціальних мережах  художник Маурісія.

Віталій Володимирович Скакун – український військовик, сапер інженерно-саперного відділення окремого батальйону окремої 35 бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського. Народився 19 серпня 1996 року у місті Бережани Тернопільської області. Загинув 24 лютого 2022 року у віці 25 років при підриві Генічеського автомобільного мосту для зупинення просування танкової колони російських військ. Звання Герой України з відзначенням ордена «Золота Зірка» (26 лютого 2022 року, посмертно) — За визначну особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України від 26 лютого 2022 року відзначений званням Герой України з врученням ордену «Золота Зірка»

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео