Олена Чепіль

Підірвав міст разом з собою: загинув Герой з Тернопільщини

Молодий Герой з Бережанщини Віталій Скакун врятував життя інших, пожертвувавши своїм.

Ворожа танкова колона активно просувалась вглиб України. Аби це зупинити, було прийнято рішення про підрив Генічеського автомобільного мосту. Виконати це завдання визвався інженер окремого батальйону, матрос Віталій Скакун.

- У цей важкий день для нашої країни, коли український народ дає відсіч російським окупантам на усіх напрямках, одним із найважчих місць на мапі України став Кримський перешийок, де одним із першим ворога зустрів окремий батальйон морської піхоти, – повідомляють на офіційній сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації. 

Міст було заміновано, але вийти звідти Віталій не встиг. Він вийшов на зв’язок та повідомив про те, що підриває міст. Одразу ж пролунав вибух. 

- Наш побратим загинув. Його героїчний вчинок значно уповільнив просування ворога, що дало змогу підрозділу передислокуватись та організувати оборону, - повідомляє штаб ЗСУ.

Інформацію про те, що хлопець з Бережан. Це підтвердила у соцмережах його однокласниця Юлія Бойко:

Тільки що дивилась новини, і після безсонної ночі думала, що глючить мене. Мій однокласник Віталік Скакун.

Сумну звістку про смерть брата написала у соцмережі його сестра Наталія Мельник:

- Коли вчора ми прокинулися від сирени у Львові, Вікторія перелякалася і почала панікувати… Але ми її заспокоїли і сказали, що наша армія сильна, що ЗСУ захистять нас і все буде добре. На що донечка запитала: «Збройні Сили - це мій дядько Віталік?»
І я кивнула головою: «Так, він і ще сотні інших». І зразу тобі написала, але ти мовчав, ти захищав нас(((  ДЯКУЮ тобі. Мій молодший брат… Наш ГЕРОЙ. Спочивай з МИРОМ!

Редакція Терену щиро співчуває рідним, близьким та побратимам Віталія Скакуна. Вічна пам'ять Герою.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео