Орест Сарматський

Художник з Тернополя створив плакат-заклик до супротиву російським окупантам

Яскраво-образний плакат тернопільського митця закликає до відсічі ворогу

Відомий український художник з Тернополя Олег Кіналь створив закличний плакат, що уособлює боротьбу України проти російського агресора.

- Намагався, щоб плакат вийшов лаконічним, ключове слово в якому -тотожність двох понять – фашизму і рашизму, там буква Р перегукується і з букву Ф. Вибрав, по суті, два кольори – оптимістично-переможний, червоно-малиновий, цей символ любові та запалу, козацької віри у перемогу та чорний – уособлення темряви, зла і смерті. На плакаті мускулистий козак мечем добиває двоголову потворну гадину - орла, цей московський герб політичних нащадків Чингісхана, орди, яка знову лізе на нашу землю, захлинаючись від люті на весь цивілізований світ, - розповів Олег Кіналь.

За словами художника, поштовхом до створення нової творчої роботи, завершеної сьогодні, стали героїчні вчинки українських захисників у боях із російським агресором.

Довідково. Олег Кіналь народився у Бережанах. Ініціатор та співавтор дитячих журналів «Клас», «Класні ігри». Головний художник видавництва «Школярик» .

Художник-ілюстратор проєкту «Князі Галицькі Волинські» для трилогії «Україна Русь» письменника Володимира Білінського, автора книг «Моксель або Московія». Оформив кілька сотень різноманітних книг та історико-просвітницьких видань.

Серед них - відомі книжкові серії «Світовид», «Маєстат слова», «Чумацький шлях», «Горизонти фантастики». Автор серії фотоальбомів «Тернопільщина - земля любові нашої», «Замки Тернопілля». Досліджує історію Галичини та Волині, зокрема, з дружиною Наталею завершують дослідження історії життя Українського святого Амфілохія Почаївського.

Фото Олега Кіналя

Вибір читачів за тиждень

Відео