Орест Сарматський

Професор з Тернополя вдруге став добровольцем російсько-української війни

Відомий науковець, професор тернопільського вишу знову йде захищати Україну

Професор Західноукраїнського національного університету, доктор політичних наук, доброволець російсько-української війни у 2015 році Микола Лазарович вдруге добровільно готується піти на захист України.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Тільки що з військкомату. Радий, що на цей раз мені вдалося піти захищати Україну з першого разу. Повістка на війну – 28.02.2022 р. Ми переможемо! Слава Україні!» - написав Микола Лазарович.

Як повідомляв Терен, член Експертної ради при Міністерстві у справах ветеранів України, викладач-науковець з Тернополя Микола Лазарович вважає, що вороги зрозуміли – їх останній шанс заграбастати нашу Батьківщину. Московія – споконвічний ворог, котрий завдав Україні впродовж століть багатомільйонних жертв. Заперечуючи права українського народу на власну ідентичність, власну державу, власну церкву, вона готова і тепер нас знищити, якщо ми не погодимося на роль її жертви. 

Як переконаний Микола Лазарович, у московитів зараз останній шанс закабалити Україну, так і для нас, мабуть, останній шанс остаточно порвати з Московією і ввійти до кола цивілізованих держав. 

Тому він вірить, що ми переможемо, бо захищаємо своє. 

Фото з архіву Миколи Лазаровича

Вибір читачів за тиждень

Відео