Гурт «Тріода»: «Надзвичайно приємно відчувати любов слухачів і дарувати їм пісню, яка йде від серця»

Українські соловейки з моменту заснування гурту встигли підкорити не лише вітчизняну публіку. Гучний тур Америкою залишився предметом гордості для хлопців. Три голоси, що злилися воєдино – у їхньому співі лунає мелодія душі нашого народу. «Терен» поспілкувався з гуртом «Тріода».

- Як розпочиналась історія створення гурту «Тріода»?

 Андрій Г.: - Познайомились з хлопцями ще під час навчання в університеті, тож можна сказати, що гурт «Тріода» народився у студентському гуртожитку, де нас з Сашком і Вовою поселили в одну кімнату. Власне, і наші перші виступи також відбувались під вікнами цього ж гуртожитку, співали серенади для представниць прекрасної половини людства.



-  Минуло два роки з моменту, коли «Тріода» стала відомою на всю Україну, що для вас дав проект «Х-фактор»? 

Володимир Р.: - От власне у запитанні і захована чітка відповідь на це запитання. Після нашої участі у проекті «Х-фактор» про нас, простих хлопців, які не уявляють свого життя без рідної української музики, дізналась вся Україна. 

Андрій Г.: - Сталось так, що за весь час участі у проекті ми переважно співали українські пісні, і тому нас почали називати «Душею українського народу». Саме на «Х-факторі» ми чітко зрозуміли, що маємо продовжувати максимально популяризувати українську пісню у світі.



-  Як змінилось життя після «Х-фактору»? 

Володимир Р.: - Після «Х-фактору» наше життя кардинально змінилось. Чого вартий лише спільний всеукраїнський тур разом з учасниками проекту, де в кожному місті нас зустрічали тисячі вдячних очей. Повірте, це чи не найважливіше у нашій справі.

Андрій Г.: - Нас стали запрошувати на концерти, різноманітні корпоративи. Люди нас впізнавали й ділились своїм теплом з нами. Надзвичайно приємно відчувати любов слухачів і дарувати їм пісню, яка йде від серця. Нашу українську пісню.

- Чотири місяці гурт гастролював Сполученими Штатами Америки. Ви відвідали нашу діаспору, збирали кошти для військових в зоні АТО. Як українці, що вже довгий час живуть за кордоном, відносяться до подій, що відбуваються в Україні? 

Андрій Г.: - Кожен розуміє, що наша держава зараз перебуває у стані війни з агресором. І наші українці за кордоном, також не є винятком. Вони усім серцем переживають за Україну, за наших воїнів, підтримують як морально, так і матеріально. У 2015 році ми двічі гастролювали Сполученими Штатами Америки. Влітку вже у новому складі, з Андрієм Липком. Сподіваємось, що відвідаємо цю прекрасну країну ще не один раз.


Після гастролей в США ви поїхали з концертом в зону АТО, які настрої в бійців? Як вас приймали? 

Володимир Р.: - Боротьба в нашій країні відбувається і на культурному фронті. Тому, коли як не сьогодні ми повинні ще більше уваги приділяти важливості української музики. Вважаю, що наша пісня є для нас потужною підтримкою, а для противника – страшною зброєю.

Андрій Г.: - Вперше ми поїхали у зону АТО у травні минулого року. Наступною була поїздка у грудні, де співали у складі маленького музичного батальйону, в якому були Іван Ганзера, Олександр Кварта, Борис Севастьянов, Альона Ніколайчук і ще багато інших. Дарували українську пісню хлопцям з десятка батальйонів, назви всіх зараз навіть і не пригадаєш.

Андрій Л.: - Ми всі знаємо, що в кінцевому результаті перемога буде на нашій стороні. Тим більше, що хлопці налаштовані дуже оптимістично. Бійці, яких ми зустрічали, дійсно воїни світла, воїни добра, як звучить в одній відомій нам пісні. Дуже приємно було співати для тих людей, які готові життя віддати за свою країну. Ось вам і доказ справжньої любові до Батьківщини.



- Чому у вашій команді відбулася «ротація»? 

Андрій Г.: - Чули про вислів: «Те, що не вбиває, те робить нас сильнішими!»? Це саме той випадок! Вже у багатьох інтерв’ю ми говорили про вибір Олександра стати сольним виконавцем. Від усього серця щиро бажаємо йому успіху у його подальшій творчості.

Володимир Р.: -  А оскільки «Тріода» - це має бути тріо, ми активно почали шукати гідну заміну Сашку. І знайшли. Тепер третім солістом у нашому колективі є Андрій Липко.

 Андрій Л.: - Я вірю у долю і знаю, що від неї не втечеш! Ще рік тому я був простим хлопцем, який дивився по телебаченні на «Тріоду» і був захоплений ними, а сьогодні я гастролюю разом із хлопцями, і дякую Богу, що він дав мені цю можливість!



- Як Ви оцінюєте музичне життя в Тернополі і в столиці? Де кращі умови для реалізації? 

Андрій Г.: - Звичайно що краще для розвитку артиста бути у столиці, там центр.

Біографії:

Андрій Гамбаль

Народився 25 січня 1987 року, у селі Лосяч Бощівського району Тернопільської області. У 2006 р. закінчив Чортківське педагогічне училище ім. О. Барвінського за спеціальністю "Музична педагогіка та виховання". У 2011 році закінчив Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка за спеціальністю «Музичне мистецтво» і здобув кваліфікацію магістра музичного мистецтва, викладача музичного мистецтва (спеціалізація – вокал). Улюблена музика: «Il Divo», Andrea Bocelli, Josh Groban, «Pentatonix», «Scorpions», Майкл Болтон, «Queen», «Океан Ельзи».

Володимир Рибак

Народився 22 грудня 1990 року. Закінчив у 2013 році Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка за спеціальністю «Музичне мистецтво» та здобув кваліфікацію вчителя музичного мистецтва, етики та естетики (спеціалізація – художня культура). Улюблена музика: «Scorpions», «Queen», «Il Divo», Андреа Бочелі.

Андрій Липко

Народився 1 грудня 1988 року. Закінчив Тернопільське музичне училище ім. Соломії Крушельницької за спеціальністю «Хорове диригування». Згодом продовжив навчання у Прикарпатському інституті мистецтв ім.Федьковича. В колективі з серпня 2015 року. Улюблена музика: Андреа Бочелі, «Il Divo», Josh Groban, Тіна Кароль, Ніна Матвієнко.

Богдан БОДЕНЧУК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео