Віра Олександрович

Хворих більшає, бо на Тернопільщині не виконують рекомендацій Києва, впевнені в ОДА (відео)

Гайдук

Ситуація із захворюваністю на коронавірус у Тернопільській області щодня ускладнюється. І це вимагає серйозних кроків з боку вдали. Саме вона відповідальна за все, що нині діється у медичних закладах і не тільки.

Про це повідомив виконувач обов`язків голови обласної держадміністрації Ігор Гайдук під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), яке відбулося 11 вересня.

Штаб2
Штаб2

- На позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, оновили рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19, - каже він. - Хочу наголосити, що у «червоній» зоні забороняється робота громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність ТРЦ, кафе і ресторанів. Крім того, діють обмеження, введені для «помаранчевої» зони. Причому тільки дотримання норм адаптивного карантину допоможе стабілізувати ситуацію у нашій області.

За його словами, ще два райони - Заліщицький і Збаразький - зарахували до «червоної» зони. І відповідні вказівки почнуть діяти із 00:00 годин 14 вересня. Тривогу представників обласної влади розділяють і місцеві медики.

- Ми вже маємо понад 8 тисяч підтверджених випадків коронавірусної інфекції, - нагадує головна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук. – На жаль, до наших рекомендацій минулого тижня не всі дослухалися. Натомість деякі місцеві комісії, навпаки, прийняли рішення про послаблення карантину на своїх територіях. Відповідно, епідситуація ще більше ускладнилася.

Саме через це, на її думку, майже вся територія нашого краю вже потрапила до «червоної» зони із відповідними для цього наслідками. Нижчий рівень захворюваності наразі фіксують у тих районах Тернопілля, які запроваджували у себе жорсткий карантин на певний період.

Чайчук
Чайчук

Відреагував на останнє рішення регіональна комісія ТЕБ та НС і голова обласної держадміністрації (ОДА) Володимир Труш. Зауважимо, він досі лікується через ускладнення від COVID-19. На своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» він написав, що у районах, які посилювали карантинні заходи, спостерігається динаміка до зменшення кількості нових випадків недуги. Натомість там, де вимоги Києва ігнорували, картина погіршилася.

У дописі також йдеться (цитуємо): «…В області впродовж кількох днів працює моніторингова група МОЗ, яка перевіряє якість лікування пацієнтів з COVID-19. Спеціалісти позитивно відзначили алгоритми надання допомоги і забезпеченість закладів охорони здоров'я. Ще одним позитивним моментом є високий відсоток одужань пацієнтів, які перебували на апаратах ШВЛ, що є результатом високої професійності наших медиків. Головним завданням для них залишається надати допомогу хворим на ранніх стадіях захворювання, аби не допустити потрапляння хворих на апарати ШВЛ…».

До речі, на засіданні обласного Штабу із боротьби із COVID-19 був і головний поліцейський краю Олександр Богомол, який повідомив про посилення боротьби із порушниками карантину із 14 вересня.

Довідка. «Червоний рівень» із 14 вересня встановили у Тернополі, Бережанах, Чорткові та у Бережанському, Бучацькому, Гусятинському, Заліщицькому, Збаразькому, Монастирському, Теребовлянському, Тернопільському і Чортківському районах. «Помаранчевий» - у Кременці та у Борщівському, Зборівському, Козівському, Кременецькому, Лановецькому, Підволочиському, Підгаєцькому і Шумському районах.

Фото і відео зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео