Орест Сарматський

І тренінги бувають «органічними» (Агро-новини)

вер19

Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з проектом USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» започаткувало серію тренінгів на тему «Ризики формування та розвитку органічного руху» по всій Україні. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Перший відбувся у Києві. Він орієнтований на підвищення рівня кваліфікації співробітників Мінагрополітики, діяльність яких координується аграрним міністерством, а також -  представників обласних державних адміністрацій.

1901
1901

Мета такої ініціативи - навчити держслужбовців особливостям формування та розвитку світового ринку органічних продуктів, познайомити з досвідом державного регулювання та маркетингових стратегій.

Нагадаємо, що органічний законопроект має на меті створити кращі умови для виробників.

Проблема аграрного рейдерства актуальна у всіх регіонах

Проблема аграрного рейдерства актуальна для понад половини представників аграрного бізнесу у всіх регіонах України. Про це стало відомо під час проведення опитування на форумі «Виклики осені: рейдерство, дотації і блокування податкових накладних», який проходить 6 вересня на Київщині.

Про це повідомляє кореспондент Kurkul.com з місця проведення форуму.

Нагадаємо, учасники форуму визначили ТОП-3 причини аграрного рейдерства.

Понад 70% опитаних на форумі проголосували за те, що аграрне рейдерство є актуальним для всієї України та їхнього регіону.

Актуальним для України в цілому, але не в їхньому регіоні аграрне рейдерство є для 5,5% опитаних.

1902
1902

Аграрії звинувачують у цій проблемі недосконалу нормативно-правову базу. Так вважає 42,7% опитаних. Понад 27% вважає, що правоохоронні органи не протидіють/сприяють рейдерам, а суди не розглядають/затягують такі справи.

Менше 5% опитаних схиляються до думки, що у рейдерстві винні самі господарства (необережні з документацією тощо). Близько 2% покладають провину на місцеву владу.

Нідерланди поступляться Іспанії в аграрному рейтингу

У цьому сезоні валовий збір груш у Нідерландах скоротиться до мінімаьного показника за останні п’ять років. Таким чином Нідерланди знизяться на один пункт в рейтингу найбільших виробників груш серед країн ЄС.

Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

За попередніми підрахунками, у сезоні 2017/18 урожай груш в Нідерландах буде лише 307 тис. т, що на 18% менше ніж у попередньому сезоні. Це на 14% менше ніж середній показник за останні п’ять років.

1903
1903

Таке різке зниження валового збору негативно відобразиться на позиції Нідерландів в списку виробників груш. Країна була на другому місці, поступаючись Італії, але у цьому сезоні Нідерланди спустяться на третє місце, пропустивши вперед Іспанію.

Вибір читачів за тиждень

Відео