Ростислав Фук

Іконописець з Тернопільщини розмальовує гільзи і ящики від снарядів (фото)

На одній гільзі митець зобразив ангела, на іншій - дух солдата, що перемагає зло

Для аукціону на благодійні заходи «Сила народу» два артоб'єкти створив і передав заслужений майстер народної творчості України, іконописець Володимир Шерстій із Тернополя. Про це пишуть на сторінці Благодійного фонду «Покрова».

На одній гільзі митець зобразив ангела, на іншій - дух солдата, що перемагає зло. Іконописець розмальовує найнесподіваніші речі - дощечки, ящики від снарядів, дверні тафлі, а тепер ще й гільзи. Пан Володимир добре знає, що таке війна, бо від 2014-го їздив волонтером на передову, а торік воював у батальйоні «Карпатська Січ» на ізюмському напрямку. Ніс службу в сотні, яка складається з іноземців та українців, які мешкали за кордоном.

Пан Володимир свого часу впродовж п'яти років теж жив у Бразилії та Аргентині, знає португальську мову. На «нулі» під обстрілами він зобразив ікону Покрови для своїх побратимів на дощечці, яку знайшов біля бліндажа.

Важко назвати гільзи витвором мистецтва, бо розуміємо, яка їхня суть на війні, але ми творчо перевтілюємо їх, - зазначив Володимир Шерстій. - Якщо розписати гільзи чимось світлим і позитивним, так би мовити, поставити своє клеймо, то виникає новий зміст. Це вже не вбивчий ресурс. Добро перемагає зло! Щоб перемогти у війні з росією, маємо докладати зусиль, допомагати ЗСУ, а ще - вірити, бо віра крокує попереду дива. Україна обов'язково переможе!

Читайте також:Тернопільська волонтерка перетворює військові речі на арт-об'єкти

Фото Благодійного фонду «Покрова»

 

Вибір читачів за тиждень

Відео