Інформація про будівництво у Чорткові великої ферми яблук виявилась фейком

i75_ArticleImage_22499

Чимало засобів масової інформації Тернопільщини несподівано для всіх, а особливо мешканців Чорткова опублікували приголомшливу новину – мовляв, у місті над Серетом в рамках індустріального парку «Chortkiv West» збудують велику ферму для зберігання яблук.

За інформацією видання «Номер один», на Тернопільщині затвердили стратегічний план розвитку області на найближчих три роки. Відповідно до планів стратегії, у Чорткові планують створити індустріальний парк, який дозволить залучити близько 8 тисяч працівників. А вже безпосередньо у самому парку нібито хочуть створити цілий виробничий холодний комплекс із збору та зберігання яблук.

Варто визнати, що доля правди тут є. Адже у прийнятій стратегії розвитку Тернопільської області створення індустріального парку у Чорткові справді є одним із пріоритетних завдань. Втім звідки з’явилась інформація щодо ферми яблук – залишається загадкою. Із перевірених джерел «Терену» відомо, що ця історія – не більше, ніж фейк.

Довідково про стратегічний план розвитку Тернопільщини на 3 роки: до плану заходів увійшли 125 технічних завдань. Загальна вартість реалізації проєкту стратегії Тернопільщини на 2021-2023 роки становить понад 20,6 млрд. гривень. Відтак із державного бюджету виділять 13,7 млрд. гривень, місцевого – 1,5 млрд. гривень. Інші джерела надходження – 5,4 млрд. гривень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео