Тетяна Бакай

Інвестиції, освіта, безпека: керівництво Тернопільської ОВА представило пріоритетні напрямки розвитку області (відео)

Озвучені напрямки стратегії розвитку Тернопільщини планують реалізувати упродовж 2024 та наступних років

Залучення зовнішніх і внутрішніх інвестицій у Тернопільську область  є пріоритетним напрямком для розвитку нашого регіону. Для цього потрібно мати чіткий план, як покращувати життєдіяльність громадян та забезпечувати кращі умови праці. Пріоритетні напрямки розвитку Тернопільської області представив 17 жовтня начальник Тернопільської ОВА В'ячеслав Негода і його перший заступник Степан Куйбіда.

Перед нами багато завдань, але ми будемо поєднувати зусилля і громад, і бізнесу, і влади аби вирішувати усі питання, — зазначив Вʼячеслав Негода. 

Серед основних напрямків — це діалог з бізнесом та підтримка підприємців, адже війна внесла чимало коректив і відповідно працівників бракує. Також очільники області мають на меті впроваджувати нові виробничі потужності і робити значний акцент на переробці нашої продукції. 

Ще одним пріоритетним напрямком є розвиток територій, а саме створення аналітичного порталу Тернопільської області. У ньому оцифрують наші громади та її проблеми. Одна з них стосується мостів та міжрайонних сполучень, які є не в задовільному стані. 

Голова ОВА також наголошує на важливості безпеки мешканців краю, особливо у час війни. Потрібно забезпечити належні укриття у школах, садочках та вищих навчальних закладах. Також значний акцент має бути й на наших військових. Тому необхідно забезпечити для них реабілітацію та дати зрозуміти, що їх тут чекають. 

У проєкті розвитку Тернопільщини приділено увагу й енергетичному питанню. Адже через ворожі обстріли інфраструктури в країні неодноразово вимикали електропостачання. Відтак людей планують мотивувати інвестувати в альтернативні джерела енергії та не залежати від енергетики усієї країни. 

На Тернопільщині планують модернізувати школи та вищі навчальні заклади, підтримувати створення класів «Захисту України», аби покращувати національно-патріотичне виховання дітей. Значну увагу приділятимуть й молоді, а саме створенню молодіжних центрів, де вони зможуть зустрічатись та генерувати ідеї.

Нагадаємо, В'ячеслав Негода очолив Тернопільську обласну військову адміністрацію 24 серпня 2024 року. У його команді з'явилося двоє нових заступників Степан Куйбіда та Павло Журба

Детальніше — на відео: 

Фото і відео пресслужби Тернопільської ОВА 

Вибір читачів за тиждень

Відео