Історична подія: у Свято-Миколаївський Собор у Кременці повернулася українська молитва (відео)

Богослужіння у храмі на Миколая, 6 грудня, розпочали з виконання гімну України

Богослужіння українською мовою вперше розпочали у Свято-Миколаївському соборі у Кременці 6 грудня. У храмі зібралося багато людей. Літургію, яку очолив архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, розпочали з виконання гімну України.  Служіння також проводять Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Митрополит Хмельницький і Камʼянець-Подільський Павло та всечесні отці Православної Церкви України

Історична подія для всієї Тернопільщини та України! У Миколаївський собор в Кременці повертається українська церква! - написав на своїй фейсбук-сторінці перший заступник голови Тернопільської облради Володимир Болєщук. 

Спільно з депутатами Тернопільської обласної ради та керівництвом Тернопільської обласної військової адміністрації, у День Збройних Сил України, помолилися за наших Захисників і Захисниць.

У День Святого Чудотворця молитви і побажання були спільними для всіх - просимо Перемоги у війні з московським агресором і процвітання нашій Україні, - зазначив перший заступник голови Тернопільської облради.

Свято-Миколаївський собор у Кременці

Нагадаємо, ще 8 лютого цього року закінчився термін договору безоплатного користування приміщеннями Миколаївського собору з келіями «Свято-Миколаївською релігійною громадою УПЦ МП міста Кременець». Кременецько-Почаївський державний історико-архітектурний заповідник, як визначений державою балансоутримувач цієї пам’ятки, у законний спосіб звернувся до цієї «релігійної громади» з вимогою повернути Миколаївський собор державі. Однак так званий «настоятель громади» категорично відмовлявся повертати державі пам’ятку архітектури національного значення. Незаконне користування майном держави з боку «громади УПЦ МП» тривало донедавна, незважаючи на рішення судів на користь заповідника. Справа дійшла до виконавчого провадження.

30 листопада правоохоронні органи вжили заходів щодо витребування з незаконного володіння УПЦ мп Миколаївського собору у місці Кременці. Забезпечуючи виконання судового рішення, правоохоронці повернули Свято-Миколаївський Собор в державну власність.

 

Відео зі сторінки Володимира Болєщука у фейсбуці

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео