Італійський пиріг з полуницею: швидкий та ароматний рецепт
Ароматна домашня випічка буде чудовим частуванням як для гостей, так і доповненням до чаю або кави
Полуниця — красива та дуже смачна літня ягода, в якій міститься багато корисних речовин: вітаміни групи В, вітамін С, калій, кальцій, магній, фолієва кислота, органічні кислоти, флавоноїди. Крім того, полуниця відрізняється невисокою калорійністю (33 калорії в 100 грамах ягід).
Полуниця — смачна сама по собі, а ще з полуницею можна приготувати багато десертів. Зараз пропонуємо вам рецепт смачного італійського пирога з цією ягодою.
Інгредієнти:
- 1,5 склянки борошна (склянка = 200 мл),
- 1,5 ч. л. розпушувача,
- 1 ч. л. кориці,
- пакетик ванільного цукру,
- 90 г розм’якшеного вершкового масла,
- 2 яйця, 3\4 склянки цукру,
- 2 ст. л. теплого молока,
- 1\4 ч. л. солі,
- полуниця,
- цукрова пудра.
Приготування:
- Духовку нагріти на 180ºС, форму діаметром 22-24 см встелити пергаментом і змастити маслом. Змішати в мисці просіяне борошно, корицю, ванільний цукор, сіль і розпушувач.
- Окремо збити масло з цукром до кремоподібного стану, додати по одному яйця.
- Потім влити молоко, розмішати. Всипати борошно, обережно змішуючи тісто лопаткою.
- Вилити масу у форму, розрівняти (у мене вона вийшла досить густою).
- Полуницю розрізати навпіл, викласти на тісто по колу, злегка придавлюючи всередину.
- Випікати пиріг 35-40 хвилин. Готовий пиріг трішки охолодити, посипати цукровою пудрою.
Фото з відкритих джерел