Тамара Коблик

Італійський пиріг з полуницею: швидкий та ароматний рецепт

Ароматна домашня випічка буде чудовим частуванням як для гостей, так і доповненням до чаю або кави

Полуниця — красива та дуже смачна літня ягода, в якій міститься багато корисних речовин: вітаміни групи В, вітамін С, калій, кальцій, магній, фолієва кислота, органічні кислоти, флавоноїди. Крім того, полуниця відрізняється невисокою калорійністю (33 калорії в 100 грамах ягід). 

Полуниця — смачна сама по собі, а ще з полуницею можна приготувати багато десертів. Зараз пропонуємо вам рецепт смачного італійського пирога з цією ягодою.

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки борошна (склянка = 200 мл),
  • 1,5 ч. л. розпушувача,
  • 1 ч. л. кориці,
  • пакетик ванільного цукру,
  • 90 г розм’якшеного вершкового масла,
  • 2 яйця, 3\4 склянки цукру,
  • 2 ст. л. теплого молока,
  • 1\4 ч. л. солі,
  • полуниця,
  • цукрова пудра.

Приготування:

  1. Духовку нагріти на 180ºС, форму діаметром 22-24 см встелити пергаментом і змастити маслом. Змішати в мисці просіяне борошно, корицю, ванільний цукор, сіль і розпушувач.
  2. Окремо збити масло з цукром до кремоподібного стану, додати по одному яйця.
  3. Потім влити молоко, розмішати. Всипати борошно, обережно змішуючи тісто лопаткою.
  4. Вилити масу у форму, розрівняти (у мене вона вийшла досить густою).
  5. Полуницю розрізати навпіл, викласти на тісто по колу, злегка придавлюючи всередину.
  6. Випікати пиріг 35-40 хвилин. Готовий пиріг трішки охолодити, посипати цукровою пудрою.
Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео