Іван Чайківський: «Я хочу, щоб на нашому м’ясокомбінаті виробляли найкращу ковбасу та м'ясні делікатеси…»

9f88dc10e783aafa6563a1f554a42d33

На Тернопільському м’ясокомбінаті уже вдруге з діловим візитом перебувала представницька делегація відомої італійської фірми TRAVAGLINI. Вона є світовим лідером на ринку виробництва обладнання для сушіння, холодного копчення, в’ялення і дозрівання ковбасних та інших м’ясних виробів. Предметом перемовин керівника компанії «Агропродсервіс» Івана Чайківського і директора м’ясокомбінату Віктора Малюти з керуючим представником італійської сторони сеньйором Роберто Баллаті була тема встановлення на нашому виробництві сучасних камер приготування копчених продуктів за європейськими технологіями.

Як проінформували зарубіжні фахівці, пропоноване обладнання забезпечує унікальний метод видалення вологи у процесі копчення та ферментації. Приготування м'ясної маси здійснюється шляхом «масажування» великих кусків м’яса без порушення його структури. Для вирівнювання температури виріб в оболонці спочатку пропускають через холодильну і лише після цього – через камеру сушення та копчення. Встановлені фільтри-вловлювачі забирають частки смоли з диму перед його подачею в камеру. Увесь процес комп'ютеризований, що дає змогу дотримуватись усіх визначених технологічних параметрів та високої якості м'ясних виробів. Проектна потужність запропонованих камер ферментації та сушіння для м'ясокомбінату становить 9 тонн готових виробів на добу, повідомляє agroprodservice.

Зі своїм обладнанням до «Агропродсервісу» звернулись також німецькі, польські та португальські компанії. Остаточний вибір зарубіжних технологій буде зроблено після детального вивчення усіх пропозицій. Італійці запросили Івана Чайківського відвідати їхню країну, аби на місці побачити як працює на тамтешніх м'ясопереробних заводах обладнання TRAVAGLINI. Головна наша вимога, наголосив Іван Адамович, аби воно забезпечувало виготовлення продукції у відповідності до вимог європейських стандартів безпечності харчових продуктів HACCР та ISO 22000.

Вибір читачів за тиждень

Відео