Дарія Шевченко

Кандидатка у депутати Іванна Наконечна розповіла, що хоче змінити у медицині

121260552_184260139983968_3348709030265454290_o

Іванна Наконечна, кандидатка у депутати до міської ради від партії «За майбутнє», окреслила основні пріоритети, над якими хоче працювати найближчі 5 років. Оскільки жінка є акушером-гінекологом, то добре розуміє проблеми та перспективи сучасної медицини. На її думку, платні і безкоштовні послуги варто розмежувати. Вона проти розташування на території державних лікарняних установ приватних кабінетів.

Вже понад 15 років організовує заняття для майбутніх мам у школі щасливого материнства ім. Св. Анни. Також вона представниця громадської організації «Центр Щасливого Материнства і батьківства» і національна тренерка по програмі «Сучасні аспекти планування сім’ї» та програми USAID «Здоров`я жінок України».

Також Іванна Наконечна прагне, аби в Україні був ефективний скринінг для виявлення на ранніх стадіях злоякісних утворень молочної залози і шийки матки. За статистикою, від цієї недуги щодня помирає 6 жінок.

- Має працювати гаряча лінія, з якої пацієнт повинен дізнаватися про безкоштовні послуги. Національна служба здоров’я зараз надає чимало таких послуг, але інформують про це недостатньо, - зазначає пані Іванна.

Жінка пишається своїм дідусем -  зв’язковим УПА Романом Наконечним. Пані Іванна каже, що постійно рівнялась на нього та саме він привив їй палку любов та повагу до нації.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео