Віра Олександрович

Із «Добрими Людьми» у Тернополі домовилися до кінця 2020 року (фото, відео)

Термін дії договору безоплатного користування майном із «Благодійним Фондом «Міжнародний Фонд Добрих Людей» погодилися продовжити на сесії Тернопільської міської ради.

Доповідав із цього питання 6 вересня начальник міського управління соціальної політики Володимир Сулима. До слова, про найцікавіше на цьому засіданні «Терен» писав ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Чиновник пояснив, що ті великі зелені металеві ящики, у яких тернополяни залишають одяг, взуття та інші речі для нужденних, належать міській раді. Відповідно, щоб Фонд міг контейнерами користуватися далі, треба продовжити угоду.

Ящики1
Ящики1

Термін безоплатного користування (позички) депутати врешті погодилися продовжити аж до 31.12.2020 р. Нагадаємо, п’ять таких контейнерів вперше передали благодійній організації, згідно із рішенням міської ради від 15.06.2018 р. № 7/25/44 «Про передачу майна в безоплатне користування». Встановили їх у різних куточках міста, а також біля приміщення, де власне працює «Благодійний Фонд «Міжнародний Фонд Добрих Людей».

Ящики2
Ящики2

Депутати дали 31 «за», причому Володимиру Сулимі і представникам Фонду захищати свою пропозицію не довелося. Контроль за виконанням рішення поклали на постійну комісію міської ради із гуманітарних питань (голова – Володимир Місько), а також – на комісію із питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму (голова – Іван Зінь).

Депутати
Депутати

Зауважимо, пункт прийому діє на вул. Острозького, 32. Туди можна приносити одяг у будні з 11:00 до 19:00. Що цікаво, одяг перед роздачою переглядають і сортують. Дитячий – тримають окремо. Брудні і подерті речі волонтери фонду передають у Центр тимчасової перетримки безпритульних тварин. Багато речей, які не знаходять своїх власників у Фонді, передають у дитячі будинки і будинки для престарілих. Докладнішу інформацію можна отримати за номером телефону 097-183-38-71.

Фото і відео авторки, а також – із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео