Ілона Хомів

Із загиблим на війні Героєм Максимом Кузівим попрощались у Тернополі (фото, відео)

Вічна і світла пам'ять Герою!

Він був хорошим другом, який завжди готовий прийти на допомогу. А ще – відданим патріотом своєї країни, за яку віддав життя. Із загиблим на війні Максимом Кузівим із позивним “Залізняк”  попрощались у Тернополі 11 липня. Бійцю було 24 роки. Провести в останню дорогу Героя прийшли сотні тернополян.

Максим Кузів був  добровольцем, бійцем 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”, оператором-розвідником 2-го відділення взводу коригування артилерійського вогню батареї управління та артилерійської розвідки військової частини А1302. Проте, 7 липня поблизу населеного пункту Андріївка, Бахмутського району, загинув від прямого влучання снаряда в автомобіль, у якому він перебував. 

Ми знайомі ще з часів  ВГО “Сокіл” 2017 року, коли я прийшов, то ще був малим неуком, а Максим вже  був інструктором, який мене навчав. В будь-яку годину, вдень чи вночі я міг його набрати та попросити про допомогу і він ніколи не відмовляв. 24 лютого 2022 року ми з друзями зібралися у нас на офісі і вирішили: кому є більше 19-ти років виїжджати на Київ, обороняти столицю України. Максим їздив в Ірпінь, Бучу та зачищав територію від російських агресорів – розповідає побратим Андрій Тимчук

До повномасштабного вторгнення Максим Кузів активно займався національно-патріотичним вихованням, вишколював молодь та сам готувався йти на фронт. Загиблий військовий був кандидатом у майстри спорту зі спортивного туризму, неодноразовим призером та переможцем змагань з пішохідного туризму. Учасником АТО.

Максим був хорошою людиною, веселим, життєрадісним хлопцем. Любив авантюри та спонтанні рішення. Пригадую, як одного зимового дня ми сиділи і Макс каже: “Зараз би в Одесу” і вже за три години ми були на вокзалі із квитками в Одесу. Він був впертий, проте дуже справедливий та чесний. 8 липня мені написала його дружина: «чи з Максом все добре?», бо він не виходив на зв'язок, а згодом від спільних знайомих я дізнався, що він загинув – каже побратим “Вуйко”

Знайомі загиблого Героя розповідають, Максим був справжнім патріотом, виховувався в сім'ї, де шанували українські традиції, тому не вагаючись обрав шлях військового та став на захист своєї землі. Вічна та світла пам'ять Герою!

Фото, відео Терену 

Вибір читачів за тиждень

Відео