Олеся Поліщук

Карпатська дримба, американське банджо й турецький саз звучатимуть на концерті в Тернополі

розколяда (1)

Перший посткарантинний концерт у Тернополі – саме так анонсують своє мистецьке дійство організатори тернопільської «Розколяди», яка відбудеться 6 лютого у креативному кластері «Na пошті».

Ця нова творча локація розташована в приміщенні колишньої центральної пошти м.Тернопіль, на вул. Чорновола, 4.

- Вже цієї суботи, 6 лютого о 19:00 у новій локації Na пошті відбудеться перший посткарантинний концерт у Тернополі, – розповіли організатори заходу. – Містян запрошують на «розколяду» - традиційне для Опілля та Прикарпаття дійство, яке замикає цикл зимових свят. «Розколяда» не має прив’язки до певної дати: це своєрідний гала-концерт, який може відбуватися з 15 січня аж до Стрітення.

На тернопільську «розколяду» завітають львівські музичні колективи Lemko Bluegrass Band та «Пиріг і батіг».

- Шалений мультикультурний мікс перших можна окреслити як «традиційна українсько-американська музика», заграна сучасно, живо і неординарно. Або ж, двома словами – лемківський блюґрасс, карпатський свінг чи гуцульський блюз, - твердять шанувальники цього мистецького напряму.

lbb (1)
lbb (1)

Міцний смак багатостилевим інтерпретаціям LBB додають не тільки класичні скрипка, тромбон і гітара, але і дивні вінтажні та мультинаціональні інструменти – трансильванська скрипка Штроха, свінговий контрабас, діксілендовий кларнет, карпатські дримби й бубни, американське банджо і слайд-гітара, балканська бузукі, німецький мелодеон і турецький саз.

«Пиріг і Батіг» - це музично-поетичний проект митця Мар’яна Пирога, який намагається з обережною шаною модернізувати народну пісню, музично трактувати поезію Павла Тичини, Степана Руданського, Тараса Шевченка, Богдана-Ігоря Антонича.

пиріг і батіг (1)
пиріг і батіг (1)

Фото кластеру «Na пошті»

Вибір читачів за тиждень

Відео