«Казкове авто» для потребуючих дітей з Тернополя вже їде в Україну

86716189_2317913981840889_1668758364030500864_n

Благодійна акція «Казковий автомобіль» добігає логічного кінця. Автомобіль Volkswagen Crafter вже виїхав з Нідерландів та прямує до Польщі. Коли владнаються останні паперові справи, бус відправлять в Україну для вихованців Тернопільського обласного навчально-реабілітаційного центру. А вже тут – ремонт та брендування. Про це на своїй сторінці у Facebook написав один з організаторів акції Олег Нитка. 

Як розповідав пан Олег раніше, вартість автомобіля – 8 500 євро. Для того, щоб бус опинився у Тернополі, потрібно було орієнтовно ще 2 тисячі – на зняття з обліку в Нідерландах, паливо, додатковий комплект шин, заміну мастил, хімчистку салону тощо.  

Дітки з вадами опорно-рухового апарату з навчально-реабілітаційного центру, левова частина яких пересувається на інвалідних візках, давно мріяли про «Казковий автомобіль». На ньому вони зможуть безперешкодно пересуватись по місту, мандрувати країною. Адже авто обладнане спеціальним підйомником, що дозволяє перевозити дітей, які користуються візками. 

Гроші на придбання машини збирали всією областю. Чимало вдалось зібрали завдяки проекту «Скарби Файного міста», в рамках якого начитали казки й вірші тернопільських авторів, а також випустили диск для діток з вадами зору. Долучитись до благої справи міг кожен, придбавши диск.

Фото Олега Нитки

Вибір читачів за тиждень

Відео