Оксана Бучко

Керівник Тернопільщини пояснив паніку навколо коронавірусу (відео)

1

Паніку навколо коронавірусу голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук назвав провокацією. Відмова прийняти евакуйованих людей в області, за його словами, викликана відповідальністю медиків та керівництва регіону, а не навпаки. А паніка людей на блокпостах зумовлена відсутністю професійної підготовки щодо боротьби з коронавірусом в Україні в цілому.

Про це він інформує у відеосюжеті на «Кругом».

Провокацією це можна вважати вже через дату прийняття евакуйованих, зазначив Віктор Овчарук. Адже припала вона на День пам’яті Героїв Небесної сотні – 20 лютого. Щобільше, те, як запропонували вирішити ситуацію, виглядає спланованим кимось сценарієм для розколу українців, додав він.

Також критика у бік медиків Тернопільщини – не має підстав.

- За відсутності необхідних умов для прийняття евакуйованих людей з Китаю, все-таки зробити це – означає наразити на небезпеку і їх, і інших людей, - пояснив він. – Ми бачимо, як готуються до боротьби з вірусом в інших країнах. Там будуть окремі лікарні на віддаленій території. Щоб прийняти евакуйованих нам, потрібно було починати підготовчу, в тому числі інформаційну кампанію, як мінімум місяць тому. Ми працювали під час епідемії грипу у 2009 році. І можемо сьогодні говорити про непрофесіоналізм.

Окрім того, реакція простого населення, яке проживає поблизу санаторіїв, має пояснення, звернув увагу голова облради. Адже, за його словами, люди вийшли на мирний протест через нерозуміння, хто їх має захистити й через відчуття небезпеки.

Фото з відкритих джерел, відео з соцмережі

Вибір читачів за тиждень

Відео