Хто порушує правила агітації у Тернополі?

Низку порушень передвиборчої агітації зафіксували спостерігачі громадської мережі «Опора» у Тернополі. Агітаційні матеріали розміщують у недозволених місцях, вони не завжди мають вихідні дані.

- На листівках, афішах має бути вказано, хто замовник, тираж, де видрукувано і якою організацією, - пояснює керівник виборчих програм громадської мережі «Опора» в Тернопільській області Ігор Процик. – Фактично на момент офіційної реєстрації партій та кандидатів на міського голову їхня продукція була без вихідних даних. Зараз ситуація змінилася, але випадки агіток без вихідних даних ще трапляються. Приміром, у «Батьківщини», «Доброго Самарянина». 
Ігор Процик розповів і про факти розміщення агітматеріалів у недозволених місцях. 
- Днями наш спостерігач зафіксував агітацію за Михайла Ратушняка на фасаді будівлі залізничного вокзалу, там, де розміщене табло, - каже він. - Ми звернулися із заявою в міліцію, і ці матеріали прибрали. Окрім того, є зафіксована політична реклама в тролейбусах на інформаційних табло, що теж є порушенням закону «Про місцеві вибори». Є реклама на автобусах від партії «Воля». 
Ще одне порушення – використання емблеми нової поліції в агітації кандидата у мери Ігоря Вонса, продовжує Ігор Процик. Відповідно до закону заборонено використовувати символи правоохоронних органів. 
- 10 жовтня на деяких сітілайтах «Свободи» з агітацією за Сергія Надала на місці, де було написано «Я голосую за Надала» була наклеєна стрічка золотистого кольору із написом «злодій». Це пошкодження передвиборчої агітації, - каже Ігор Процик. 

Співрозмовник нагадує, що рішенням виконкому міськради визначені дозволені місця для передвиборчої агітації. Їх можна знайти на сайті міськради у розділі «Місцеві вибори». Так, дозволено розміщувати агітматеріали – на тумбах, бігбордах та сітілайтах. Заборонено вивішувати політичну агітацію на деревах, стовпах, огорожах, стінах будинків, транспорті. 

Джерело: 20 хвилин

 

Вибір читачів за тиждень

Відео