Книга чортків’янина увійшла до переліку новинок української літератури, які не можна пропустити

img_1161

Видавництво Старого Лева опублікувало рейтинг найкращих книг українських авторів, які вийшли друком минулого року. «Досі не читаєте сучасну українську літературу? Цілком даремно!», – заінтригувало видавництво. Цікаво, що до переліку найцікавіших увійшла книга уродженця Чорткова Василя Махна «Вічний календар». 

Кажуть, що той, хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього. «Вічний календар» Василя Махна є чудовим аргументом на користь цього твердження. І хоча сам автор не вважає свій перший роман історичним, але в цій книзі «все пов’язано нитками історії».

Епічний роман про малі території охоплює понад три століття та безліч локальних подій, зображених у глобальному контексті. За сюжетом, селище Митниця, розташоване неподалік річки Джуринки, неодноразово ставало місцем протистояння ворожих армій, які зазіхали на українські землі. На цьому тлі розгортається історія представників кількох поколінь двох українських родин, долі яких перетинаються між собою найнесподіванішим чином.

«Вічний календар» – це «своєрідний український літопис», який розповідає про те, що зв’язок з рідною землею не переривається, навіть якщо живеш на іншому континенті.

Окрім книги Василя Махна, до переліку найкращих у 2019 році увійшли: «Найважливіше – наприкінці» (Галина Вдовиченко), «Іван і Феба» (Оксана Луцишина), «Дивні люди» (Артем Чапай), «Клавка» (Марина Гримич). 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео