Колишніх тернопільських правоохоронців чекає суд за шахрайства

Прокуратура області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно групи осіб за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2015 колишній та троє діючих співробітників органів внутрішніх справ і податкової міліції, залучивши до протиправної діяльності місцевого жителя, вчинили шахрайські дії з метою заволодіння коштів іноземця у сумі понад 8 тис. грн. Ці кошти іноземному громадянину потрібно було заплатити за нібито вирішення питання щодо уникнення депортації з України. 
Окрім того, упродовж березня один з цих працівників податкової міліції самостійно вчинив шахрайські дії стосовно ще трьох іноземців, заволодівши їхніми коштами на загальну суму майже 23 тис. грн.

У ході досудового розслідування усі працівники правоохоронних органів звільнені із займаних посад. 

На даний час одному із п’яти обвинувачених обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту, другому – домашній арешт, а ще трьом суд встановив заставу.
Довідково: санкція інкримінованого обвинувачуваним злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео