Віра Олександрович

Конфлікт: із забудовою на Чернівецькій у Тернополі розбереться спеціальна комісія

Дерецький

Перспектива будівництва багатоквартирного будинку на вул. Чернівецькій у Тернополі вже спричинила спротив серед городян. Щоб ситуація не зайшла у глухий кут, у міській раді вирішили створити комісію.

Власне, про конфлікт, що назріває через майбутнє будівництво багатоповерхівки у місцині, яку місцеві тернополяни вважали зеленою зоною, депутат-свободівець Микола Дерецький заявив ще на 5-й сесії міської ради 23 квітня.

- До мене звернулися мешканці будинку №64, - каже депутат. – Вони попросили з’ясувати законність забудови поряд із їхнім будинком. Підготовка до початку робіт уже розпочалася. Виявилося, що це все проводить фірма «Добробуд», яка придбала там 3 суміжних приватних ділянки. Підприємство вже має всі необхідні документи для зведення будинку. Проте під час спілкування з виборцями я з’ясував, що дім №64 має ряд будівельних недоліків.

Через це незабаром і з’явилося розпорядження міського голови Сергія Надала «Про створення комісії». Документ уже є на сайті міської ради. У ньому йдеться (цитуємо): «…Враховуючи депутатське звернення Миколи Дерецького від 23.04.2021 р. №8/5/04, з метою комплексного вивчення проблеми законності запланованого будівництва багатоквартирного будинку на вул. Чернівецькій… створити комісію». Контроль за виконанням розпорядження, що цікаво, мер цього разу залишив за собою.

Надал
Надал

Комісію запропонували створити у такому складі: - Михайло Горішний – начальник відділу державного архітектурно-будівельного контролю, голова комісії; - Марта Шугалєєва – головний спеціаліст-інспектор відділу державного архітектурно-будівельного контролю, секретар комісії; - В’ячеслав Мокляк – заступник начальника відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології; - Руслан Дацюк – головний спеціаліст відділу містобудівного планування управління містобудування, архітектури та кадастру; - Олена Олійник – юрисконсульт І-ї категорії відділу претензійно-позовної роботи та представництва інтересів в судових інстанціях управління правового забезпечення; - Микола Дерецький – депутат міської ради (за згодою).

До робочої комісії пообіцяли залучити і мешканців будинку за адресою: вул. Чернівецька, 64. Висновки та пропозиції, за результатами роботи, міському голові мають передати у місячний термін. Нагадаю, на сесії також на Батальйон територіальної оборони у Тернополі виділили 2 млн грн і перестрахувалися на випадок оголошення локдауну.

Фото з трансляції засідання на сторінці Тернопільська міська рада у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео