Кременецьку громаду визнали одною з п’яти кращих в Україні

Панорама-пам’яток-Кременця.-Тернопільська-область.-7-місце.-Максим-Присяжнюк

Із 46 учасників з 22 областей України у конкурсному відборі проєкту «Розробка методології маркування історичних атракцій в малих містах України. Культурна інтервенція в минуле заради подорожі в майбутнє» перемогла лише одна громада Тернопільщини – Кременецька. Участь у відборі брали малі міста із населенням до 50 тис. В рамках проєкту громади-переможці будуть розробляти власні локації, свій неповторний дизайн малих пластичних форм, пов’язаних з історією та культурою свого міста.

- Заявки на розгляд конкурсної комісії подали до 10 лютого 46 громад із центрами у малих містах, селах, селищах з чисельністю населення до 50 тисяч. Основними вимогами до претендентів були наявність на території щонайменше 15 історико-культурних локацій, які будуть опрацьовуватися у проєкті, а також висока мотивація претендентів, які формують команди місцевих розробників та виконавців проєкту, – повідомили на пресскоференції, що днями відбулася в «Укрінформі».

Над заявкою від Кременецької громади працювали фахівці Кременецької міської ради. Реалізація цього проєкту дасть серйозний поштовх у розвитку туризму Кременеччини.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео