Тетяна Бакай

Кухар з Тернопільщини винайшов «скляне» тісто для піци (фото, відео)

Унікальний рецепт тіста піцайоло береже для гастрономічних заходів і форумів. Однак «скляну» піцу вже встигли продегустувати його близькі друзі

“Скляне” тісто для піци винайшов кухар з Тернопільщини Віталій Колошиць, надихнувшись тайською кухнею. Після двох місяців тренувань чоловіку вдалося зробити прозоре тісто, унікальністю якого є те, що воно цікаве на смак і оригінальне на вигляд. Секретом свого кулінарного винаходу Віталій  ділитися поки не готовий. Проте обіцяє, що вже зовсім скоро здивує усіх своїми новими відкриттями.   

Скуштувати таку піцу поки не можна ніде, оскільки я бережу цей рецепт лише для гастрономічних заходів чи форумів, - розповів Терену піцайоло. 

Унікальний рецепт тіста піцайоло береже для гастрономічних заходів і форумів

Однак Віталій вже встиг провести дегустацію незвичайної “скляної” піци у колі своїх близьких друзів. Ця піца була з начинкою з крем-сиру, лосося і креветок, а також з додаванням зеленої цибулі і цедри лимона. Відгуки були різноманітні: одні казали, що це досить незвичайний та цікавий смак, іншим такий експеримент не сподобався, їм більше подобається звична піца. 

Надалі Віталій розглядає варіант спробувати помістити начинку всередині тіста і цим самим дивувати людей ще більше. 

Зараз чоловік проживає у Києві, працює шеф-кухарем сам на  себе і розвиває свої кулінарні здібності.

Я не співпрацюю зараз із жодним закладом харчування, а займаюсь розвитком власного кулінарного проєкту для військових. Тобто до закінчення війни я спрямовую свою діяльність лише на ЗСУ, - каже кухар.

На початках повномасштабного вторгнення Віталій шукав можливості допомагати воїнам і  тоді вирішив готувати обіди та вечері для бійців та вимушених переселенців у Львові. 

Коли приїхав “Червоний Хрест”, то потреби у такій допомозі вже не було, і я почав організовувати благодійні майстер-класи та збирати кошти на ЗСУ, - розповідає Віталій Колошиць.

Наступні проєкти кухаря стосуватимуться підняття морального духу бійців. Віталій Колошиць хоче, щоб військові розуміли, що українці за них переживають і кожен, як може, намагається  наблизити нашу Перемогу. 

Віталій Колошиць

Піцайоло Віталій Колошиць родом з Чорткова. Він учасник багатьох кулінарних фестивалів в Україні і закордоном, рекордсмен. У вересні минулого року  встановив кулінарний рекорд  «Найбільша кількість крафтових сирів, використаних для приготування піци». Під час цього заходу ще й зібрали кошти для захисників. 

А раніше кухар встановив ще один рекорд - спік найбільшу паляницю в Україні

Читайте також: «Сотні іноземців були вражені»: піцайоло з Тернопільщини готував борщ, вареники і деруни на фестивалі у Брюсселі.

Фото Віталія Колошиця

Вибір читачів за тиждень

Відео