Ростислав Фук

«Культурна мобілізація»: тернопільський захисник запрошує на благодійний музично-літературний аукціон

До дійства долучаться тернопільські гурти, а також знані поети й поетеси

Військовослужбовець 420-го окремого стрілецького батальйону 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша Микола Шпаковський зараз перебуває вдома у відпустці й вирішив зібрати разом всіх своїх друзів для спільного виступу, який відбудеться у креативному кластері Na Пошті 19 жовтня, о 18:00. Про це він розповів Терену.

Нагадаємо, Микола – психолог, поет, письменник, музикант, лідер гурту «Шафа Шамана», координатор міжнародних молодіжних проєктів з журналістики.

На благодійному музично-літературному аукціоні «Культурна мобілізація» виступатимуть гурти «Шафа Шамана» та «Хвилі», а також читатимуть свої вірші знані тернопільські поети й поетеси:

  • Зоряна Биндас
  • Богдан Боденчук
  • Тарас Бурак
  • Юрій Завадський
  • Юрій Вітяк
  • Роман Воробйов
  • Олена Лайко
  • Микола Шпаковський

На війні мені найбільше бракує сім'ї, давніх друзів і музики. Тому як випала нагода поїхати у відпустку, я запланував собі поєднати це все разом. Ну а оскільки я служу в 68 бригаді, то вирішив також відкрити збір на дрони, які часто рятують моїх побратимів та допомагають ефективніше знищувати ворогів на Покровському напрямку. Моя бригада з самого початку повномасштабного вторгнення має великий досвід у проведенні бойових операцій та звільненні наших територій, але саме технологічно нам вдається найкраще ламати їхні штурми і тому кожен збір для нас важливий, – каже Микола Шпаковський.

За його словами, війна також напряму стосується винищення нашої культури:

Багато українців так і не змогли, на превеликий жаль, повністю відмовитись від російської музики, фільмів чи навіть мультфільмів, що я чую навіть на дитмайданчиках не лише на Донеччині, але й тут - в Галичині. Тому ми мусимо постійно дбати про українську перспективу для наших дітей і всіляко долучати суспільство до співтворення культури. Військовим потрібен міцний проукраїнський тил, який зможе подолати російську нечисть у будь-якому прояві.

Микола Шпаковський

На культурному дійстві відбудеться також благодійний аукціон, на якому можна буде придбати розмальовані гільзи Богдана Боденчука, а також скетчбуки, книжки та торби від бренду «Сумна вівця».

Ціль збору для 68-ї окремої єгерської бригади: 150 000 грн.

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/fBteMFwma

Номер картки банки:

5375 4112 2203 9369

Читайте також: У Тернополі поети та музиканти провели «Культурну мобілізацію» 

Поет Микола Шпаковський розповів про Тернопіль

Фото надані Миколою Шпаковським

Вибір читачів за тиждень

Відео