Орест Сарматський

Лікарні Тернопільщини отримали кошти для облаштування подачі кисню

130143616_2946290685474497_4033135912603122468_o (Copy)

Медичні заклади Тернопільської області отримали два транші на для забезпечення киснем місцевих лікарень, де лікують хворих на COVID-19.

Про це повідомляє пресслужби облдержадміністрації.

Заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Устенко з робочим візитом відвідав Бережанську центральну районну лікарню. Зокрема, він ознайомився із готовністю закладу до другої хвилі боротьби COVID-19.

Як розповів головний лікар медичного закладу Василь Вридник, з Національною службою здоров’я України тут підписали 8 пакетів орієнтовно на 6 млн грн в місяць, враховуючи пакет про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій щодо наданням медичної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом.

Наразі у закладі триває підготовка до монтажу кисневої станції та подачі кисню до головного корпусу лікарні та окремо віддаленого інфекційного відділення.

Так, у липні цього року було встановлено електрогенератор, потужністю 60 кВт із системою автоматичного підключення до мережі. Саме він може допомогти хворим у випадку непередбачуваного вимкнення світла.

– Минулого місяця Тернопільщина отримала перший транш державної субвенції - 14 млн 451 тис. грн. для забезпечення подачею кисню ліжкового фонду, передбаченого для надання допомоги пацієнтам з COVID-19. А нещодавно ми отримали другий транш цієї субвенції. Це 23, 8 млн грн, які уже розподілили між лікарнями, – повідомив заступник голови облдержадміністрації Віктор Устенко.

Нині на Тернопільщині  працює 26 лікувальних установ, які надають медичну допомогу хворим з коронавірусною інфекцією. У тимчасові госпіталі перепрофільовано п’ять лікувальних закладів. Ліжковий фонд, який використовується, а це – понад 1750 ліжок, поки що достатній, у резерві є ще майже 480 ліжок.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео