Тамара Коблик

Лікарню на Тернопільщині очолює медик, який переїхав з Донеччини

Загальне охоплення кількості населення, яке обслуговує лікарня – 40 тисяч осіб

Роботу Копичинецької лікарні з жовтня 2022 року організовує медик Сергій Любченко, який через війну переїхав із Донеччини. Він виконує обов’язки директора цієї лікарні.

Сергій Любченко розповів Суспільному, що до повномасштабного вторгнення Росії в Україну він працював у Волновасі в центрі первинної медико-санітарної допомоги.

У Копичинецькій лікарні. Суспільне Тернопіль

За словами Сергія Любченка, минулого року в Копичинецькій лікарні пролікували 162 військовослужбовці.

Крім військових за минулий рік проліковано амбулаторно 1 015 внутрішньо переміщених людей. Стаціонарне відділення лікарні включає в себе терапевтично-неврологічне, хірургічно-гінекологічне, пологове, дитяче, відділення гемодіалізу. Загальна кількість ліжкомісць – 115. Нам вдалося збільшити кількість звернень до стаціонарів. Якщо раніше лікували 206 осіб в місяць, то зараз цей показник зріс до 260 пацієнтів у січні та 240 – у лютому, – розповів виконувач обов’язків директора лікарні.

Сергій Любченко на роботі. Суспільне Тернопіль

Загальне охоплення кількості населення, яке обслуговує лікарня – 40 тисяч осіб.

Люди обирають нашу лікарню через якісні послуги. Є звернення і з сусідніх громад, які ми не обслуговуємо, – каже Сергій Любченко.

У лікарні, за словами Сергія Любченка, є повний комплект лапароскопічного обладнання, у майбутньому планують розвивати хірургію.

 

У Копичинцях роботу лікарні організовує медик, який переїхав з Донеччини. Суспільне Тернопіль

 

Нагадаємо, у Теребовлянській райлікарні працевлаштували 17 медиків-переселенців.

Фото «Суспільне»

Вибір читачів за тиждень

Відео