Тамара Коблик

Лише у січні до поліції Тернопільщини надійшло 898 повідомлень про домашнє насильство

На превентивному обліку поліції області за вчинення домашнього насильства перебуває – 3083 особи

У січні до територіальних підрозділів поліції Тернопільщини надійшло 898 заяв і повідомлень громадян, пов’язаних з домашнім насильством. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Як повідомили в управлінні превентивної діяльності ГУНП в області, за результатами проведених перевірок поліціянти склали 631 адмінпротокол на сімейних кривдників. За повторне вчинення цього правопорушення оформлено 193 адмінпротоколи. Слідчі територіальних підрозділів поліції розслідували 29 кримінальних проваджень, пов’язаних з домашнім насильством, з них 8 – скерували до суду.

На превентивному обліку поліції області за вчинення домашнього насильства перебуває – 3083 особи, з них 475 – це жінки. Поліціянти винесли 373 термінових заборонних приписів щодо сімейних кривдників. Суди прийняли 8 рішень про направлення осіб, які вчиняли домашнє насильство, на проходження програми для кривдника.

Як правило, коли домашнє насильство вчинене вперше за рік, поліціянти складають адміністративний протокол. Так, адміністративна відповідальність передбачає: штраф 170-340 грн, громадські роботи 30-40 годин, арешт до 10 діб.

За систематичне насилля в сім’ї передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 126-1 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає наступне покарання: громадські роботи 150-240 годин, арешт до 6 місяців, обмеження волі до 5 років та позбавлення волі до 2 років.

Якщо Ви стали жертвою домашнього насильства - не замовчуйте це! Звертайтеся по допомогу до поліції за номером «102».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео