Орест Сарматський

Лісівники Тернопільщини вийшли на береги водойм

csm_1_43_f9c03d9273

У Тернопільській області лісівники із своїми родинами напередодні свого професійного свята вийшли на береги місцевих річок, аби взяти участь в акції до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day».

Про це кореспондента «Терену» повідомили в пресслужбі обласного  управління лісового та мисливського господарства.

Зокрема, йдеться про те, що нині в області нараховується понад 1400 річок та річечок. А є ще майже 30 водосховищ і близько 900 ставків. Значна частина з них розташована на території лісових господарств Тернопільщини. Зранку на береги тутешніх водойм вийшли сотні лісівників разом із своїми сім’ями, аби прибрати береги річок лісові масиви прибережних територій, підтримати всесвітню природоохоронну акцію.

Нагадаємо, упродовж цього тижня у соцмережах оприлюднювалась інформація щодо розміщення локацій у кожному районі Тернопільщини, де збиратимуться активісти-учасники масового прибирання берегів річок та ставків.

Як вже повідомялось, 19 вересня 2020 року о 10 годині ранку Україна разом із мільйонами активістів зі 180 країн світу вийшла на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day».

У рамках акції буде реалізована кампанія «Побачив? Прибери!». Загальна ідея акції полягає в тому, щоб допомогти людям помітити глобальну проблему зі сміттям в навколишньому середовищі, разом зменшувати забруднення та не утворювати відходи, які сотні років будуть засмічувати Землю.

Цього року акція відбувається із дотриманням карантинних норм та правил техніки безпеки. Обов’язковою вимогою є наявність захисних масок, рукавичок та врахування соціальної дистанції.

Акція «World Clernup Day» організована в Україні всеукраїнським рухом «Let's do it, Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let's do it» за підтримки міністерства молоді та спорту України та інших партнерів.

Фото: Тернопільське обласне управління лісового та мисливського господарства

Вибір читачів за тиждень

Відео