Тамара Коблик

Літня тернополянка віддала аферисту майже 9 тисяч доларів

Слідчі тернопільської поліції оголосили підозру жителю Києва за вчинення шахрайства

Чоловік видурив у 81-річної тернополянки велику суму грошей начебто на лікування її онука. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що пройдисвіт, зателефонувавши пенсіонерці, назвався лікарем і повідомив про те, що її онук потрапив в аварію і потрібні гроші для лікування. Хвилюючись за життя родича, жінка без вагань зібрала всі заощадження і віддала незнайомцеві, котрий прийшов до неї додому. Загалом потерпіла втратила 4 000 американських доларів, 3 000 євро та 68 000 гривень.

Що стала жертвою пройдисвіта тернополянка збагнула після того, як наважилася зателефонувати онукові. Той повідомив, що в ДТП не потрапляв і допомоги лікарів не потребував. Потерпіла звернулася до правоохоронців.

У ході слідчо-оперативних заходів співробітники карного розшуку Тернопільського районного управління поліції встановили, що до шахрайських дій причетний 35-річний житель Києва. До слова, зловмисник вже неодноразово був судимий за вчинення майнових злочинів.

Затримали зловмисника на Волині, де він теж вчинив шахрайство. На вирок суду киянин чекатиме під вартою в слідчому ізоляторі Луцька.

Слідчі Тернопільського районного управління оголосили підозру зловмисникові за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео