Лізинг — гідна альтернатива кредитам

На правах реклами

Малий бізнес жорстко відчуває дефіцит оборотних коштів, проте ще складніше йому закрити нестачу основних засобів. Якщо єдине комерційне авто, що доставляє сировину, матеріали та готові замовлення покупцям, виходить з ладу — робота зупиняється. Так само трапляється з фермерськими господарствами, у яких ламається трактор чи комбайн під час посівної, жнив. Заміну чи оновлення основних засобів необхідно проводити моментально. Проте коштів на це може бракувати.

Підприємець може звернутися в обслуговуючий корпоратив для оренди техніки або в банк за кредитом. Перший спосіб влаштує невелике господарство, якому техніка потрібна разово чи на нетривалий період. В іншому випадку — вартість оренди не окупиться результатом. Кредит передбачає тривалу процедуру перевірки позичальника, а у разі позитивного рішення — не менш тривалий пошук, вибір і замовлення потрібного устаткування.

Є й третій варіант — фінансовий лізинг в Unex Bank. Він поєднує риси кредиту та оренди, проте має кілька суттєвих аргументів на свою користь. В першу чергу, це оперативність, адже процедура оформлення договору лізингу не вимагає великого пакета документів. Заявка розглядається й узгоджується протягом робочого дня. Для компанії-отримувача майна ризики мінімальні, адже вона отримує потрібну техніку. Банк виступає фактичним покупцем, а вигоду отримує у вигляді відсотків комісійних від клієнта. У разі ж порушення лізингоотримувачем умов договору чи кінцевої відмови від викупу техніки, предмет лізингу залишиться у юридичній власності банку для повторної оренди чи продажу.

На відміну від кредиту, лізинг передбачає гнучкий графік платежів. Клієнт може призначити його самостійно відповідно до свого виробничого циклу. Це особливо важливо для сільськогосподарських виробників, прив’язаних до сезонності виробництва, а отже й надходження виручки.

Умови лізингу не передбачають застави, хоча це притаманно кредитам. В цьому випадку предмет лізингу можна вважати заставою — лізингоодержувач фактично викуповує його протягом дії договору.

Лізинг для бізнесу передбачає застосування механізму амортизації та економії на податках протягом дії договору, а також можливості викупу предмета лізингу по мінімальній залишковій вартості. Предмет лізингу обкладається ПДВ, але датою виникнення зобов’язання є момент його фактичної передачі лізингоотримувачу.

При укладанні договору лізингу банк бере на себе організацію всіх дозвільних процедур — страхування, реєстрації транспорту чи техніки у регулюючих державних органах, нотаріальне оформлення. Вартість послуг рівномірно розподіляється протягом усього періоду погашення вартості предмета лізингу без надмірного тиску на бюджет клієнта.

Придбати в лізинг в Unex Bank можна легкові та вантажні автомобілі для комерційної діяльності, сільськогосподарську техніку, машини на термін від одного до трьох років. Банк пропонує гнучкі графіки платежів та розмір процентної ставки, що визначається в індивідуальному порядку, відповідно до можливостей клієнта, вартості предмета лізингу. За допомогою такої банківської послуги будь-яке підприємство, незалежно від розміру та потужностей, може забезпечити неперервний виробничий процес з мінімальними витратами.

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео